Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2015

Οι εξαγγελίες για μειωμένα διόδια και το νέο άγχος Σπίρτζη

Οι εξαγγελίες για μειωμένα διόδια και το νέο άγχος Σπίρτζη

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει στις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων.

Ενώ η μείωση των διοδίων, με ανατροπές στις συμβάσεις, είχε αποτελέσει προτεραιότητα του υπουργείου, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Προτεραιότητα είναι η διατήρηση των τραπεζών στα έργα καθώς η καταστροφική περιπέτεια με τα capital controls ανατρέπει τις προβλέψεις για την κυκλοφορία, δυσκολεύει τις προμήθειες και απειλεί τα ήδη ασφυκτικά χρονικά όρια (σε όλους τους οδικούς άξονες έχουν ζητηθεί παρατάσεις μέχρι έναν χρόνο).

Στην κυβέρνηση έδωσαν μάχες τις τελευταίες εβδομάδες ώστε το δημόσιο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για τους οδικούς άξονες και να μη δώσει λαβή αποχώρησης στις τράπεζες, π.χ. με την πληρωμή της χρηματοδοτικής συνδρομής σε ορισμένα τμήματα.

Οσο βουλιάζει η οικονομία, όμως, τόσο θα δυσκολεύεται να κρατήσει τις τράπεζες στα έργα. Γι' αυτό και ο κ. Σπίρτζης μάς προετοιμάζει πως οι μειώσεις διοδίων και τα νέα παζάρια πάνε προς τα πίσω.

Ούτως ή άλλως, αν συνεχίσει η βουτιά της οικονομίας, οι συμβάσεις θα περάσουν αναγκαστικά από νέο (δεύτερο) γύρο αναθεώρησης.

Χθες, πάντως, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε σε συνέντευξή του πως αφού η προηγούμενη κυβέρνηση χρειάστηκε τρία χρόνια για την πρώτη αναθεώρηση των συμβάσεων, τότε και η παρούσα ηγεσία του υπουργείου πρέπει να έχει επαρκή χρόνο για τα παζάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v