Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2015

Το μήνυμα Δραγασάκη σε τραπεζίτες και η αναμονή της Σκλαβενίτης

Το μήνυμα Δραγασάκη σε τραπεζίτες και η αναμονή της Σκλαβενίτης

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: Δεν υπάρχει θέμα μείωσης του αριθμού των συστημικών τραπεζών υποστήριξε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρμόδιος για τις τράπεζες, Γ. Δραγασάκης.

«Θέμα ενοποίησης τραπεζών δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά», δήλωσε στη Real ο Γ. Δραγασάκης συμπληρώνοντας ότι το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θεωρείται υπερσυγκεντρωμένο. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν κινήσεις αναδιάρθρωσης στα Βαλκάνια

Ερωτώμενος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δήλωσε ότι πρέπει να είναι επαρκής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε υπερβολές που ενδεχομένως υποκρύπτουν σκοπιμότητες.

Κρίσιμο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης είναι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, «να γίνει με τρόπο που να απαντά στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων», ενώ όπου χρειαστεί θα υπάρξει «ριζική αλλαγή και ανανέωση όχι μόνο των διοικήσεων αλλά όλου του ανώτατου στελεχιακού δυναμικού».

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός νέων στελεχών με άριστη κατάρτιση, πολλά από τα οποία διαπρέπουν στο εξωτερικό και στα οποία πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες να συμβάλουν στην ανόρθωση και ανασυγκρότηση της κοινωνίας», σημείωσε με νόημα ο Αντιπρόεδρος.

Το μήνυμα εστάλη που έλεγαν και οι ΠΑΣΟΚοι της πρώτης περιόδου...

 

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάγωσαν», όπως πληροφορείται η στήλη, οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της Βερόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Η άρδην αλλαγή των δεδομένων σε τράπεζες και οικονομία λόγω της επιβολής των capital controls εξηγεί, σύμφωνα με πηγές που παρακολούθησαν από νωρίς τις διαπραγματεύσεις, τη στάση αναμονής που επιλέγει η πλευρά του αγοραστή και όσοι χρηματοδοτούν το deal βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Μένει να φανεί αν μετά το ζύγισμα των νέων παραμέτρων η συμφωνία θα προχωρήσει με κάποιες αλλαγές στη δομή της, ή αν οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού οριστικοποιηθεί ο τρόπος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v