Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2015

Η παραχώρηση στη Fraport και το παζάρι για τον χρόνο των εκλογών

Η παραχώρηση στη Fraport και το παζάρι για τον χρόνο των εκλογών

Η αγορά ερμηνεύει την πρεμούρα της κυβέρνησης να εγκρίνει την υπογραφή σύμβασης με τη Fraport για την παραχώρηση εκμετάλλευσης 14 αεροδρομίων ως εξόχως πολιτική.

Με την έγκριση του ΚΥΣΟιΠ, παραμονές Δεκαπενταύγουστου και αμέσως μετά την κύρωση από τη Βουλή του τρίτου Μνημονίου, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι μπορεί να εφαρμόσει αποφασιστικά το πρόγραμμα, χωρίς, μάλιστα, κοινωνικές αντιδράσεις.

Πρόκειται για επιχείρημα με σημασία στο ανοικτό παζάρι για τον χρόνο των πρόωρων εκλογών.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να πείσει τους εταίρους ότι οι εκλογές μπορούν να διενεργηθούν ακόμη και στις 13 Σεπτεμβρίου, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή εφαρμογή των ψηφισθέντων και η θεσμοθέτηση των προαπαιτούμενων για την πρώτη αξιολόγηση.

Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο θέμα της παραχώρησης εκμετάλλευσης των 14 αεροδρομίων αποτελεί επιπρόσθετα ένα πειστήριο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει και πάλι γραμμή πλεύσης, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς μεταρρυθμιστές συμμάχους.

Τέλος, στέλνει ένα σήμα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως συμφωνήθηκε, θα υλοποιηθεί από την τωρινή ή μελλοντική κυβέρνηση -με κορμό- ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να φανεί αν τα αεροδρόμια αρκούν για να πεισθούν οι επιφυλακτικοί ξένοι εταίροι...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v