Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2015

ΕΛΒΑΛ: Το «χρυσό» εξάμηνο και οι γερές άμυνες

ΕΛΒΑΛ: Το «χρυσό» εξάμηνο και οι γερές άμυνες

Η μετοχή της ΕΛΒΑΛ διαπραγματεύεται γύρω στο 27% της λογιστικής της αξίας (166 εκατ. κεφαλαιοποίηση, 607 εκατ. τα ίδια κεφάλαια στις 30 Ιουνίου του 2015).

Όταν μάλιστα τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 31 εκατ. ευρώ, είναι προφανές ότι το P/E του Ομίλου είναι εντονότατα μονοψήφιο.

Ένα ερώτημα βέβαια που θα μπορούσε να τεθεί είναι το κατά πόσο ο Όμιλος θα μπορούσε να επηρεαστεί κατά το δεύτερο μισό του 2015 από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Την απάντηση στο ζήτημα δίνει η ίδια η διοίκηση της EΛΒΑΛ, σημειώνοντας:

«Σχετικά με το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ο Όμιλος έχει εκτιμήσει τους πιθανούς κινδύνους και προσαρμόζει έγκαιρα τη στρατηγική του ώστε να προστατευθεί από αυτούς, με στόχο να διασφαλίσει τα υψηλά επίπεδα λειτουργίας του.

Από τις αρχές του έτους η ζήτηση από τις διεθνείς αγορές είναι πολύ ισχυρή και τα εργοστάσια λειτουργούν στα όρια της δυναμικότητάς τους, που αναμένεται να συνεχιστεί και για το υπόλοιπο του έτους.

Η εσωτερική αγορά είναι πολύ μικρή για τα μεγέθη του Ομίλου και οποιαδήποτε περαιτέρω επιδείνωσή της δεν αποτελεί κίνδυνο.

Τέλος, συνεχίζεται η αναδιάρθρωση του Ομίλου και αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο να έχει ολοκληρωθεί η απόσχιση του κλάδου έλασης και η εισφορά της στην, κατά 100%, θυγατρική ΣΥΜΕΤΑΛ».

ΥΓ: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την επαναλειτουργία του ΧΑ (3/8) η μετοχή της EΛΒΑΛ έχει καταγράψει άνοδο, πλην όμως σε δωδεκάμηνη βάση καταγράφει απώλειες 19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v