Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2015

Οικολόγοι - Πτολεμαΐδα 5 σημειώσατε... δύο

Οικολόγοι - Πτολεμαΐδα 5 σημειώσατε... δύο
Ξεσπάθωσαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κατά των περιβαλλοντικών οργανώσεων, μετά το ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης για τη νέα λιγνιτική μονάδα της Επιχείρησης στην Πτολεμαΐδα.

Η έναρξη των εργασιών κατασκευής της μονάδας είναι πλέον θέμα ημερών, μετά την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής από την κατασκευάστρια κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι η ελληνική ΤΕΡΝΑ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο, περιβαλλοντικές οργανώσεις και μεμονωμένα πρόσωπα, με επικεφαλής τη WWF, επιχειρηματολογούσαν κατά του έργου, λόγω της χρήσης εγχώριου άνθρακα, του μελλοντικά υψηλού κόστους αγοράς ρύπων κ.λπ.

Το θετικό για τη ΔEΗ είναι ότι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον στηρίζει το έργο. Ωστόσο δεν λείπουν οι φωνές μέσα στο ίδιο κόμμα που συνεχίζουν να βάλλουν κατά της επένδυσης, και μάλιστα μέσα από τις στήλες των εντύπων που απηχούν τις απόψεις του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο ο ΧΑΜ πιστεύει ότι πλέον η επένδυση αυτή, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της παραγωγικής υποδομής της εταιρίας, δεν κινδυνεύει από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τα επιχειρήματά τους.

Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο οι σκέψεις να γίνονταν πραγματικότητα και να πρόσφεραν φθηνή και «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια όλες τις ώρες του 24ώρου και όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορεί κάποτε κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα.

Μέχρι τότε όμως, χρήσιμες και απαραίτητες για την ασφάλεια εφοδιασμού θα είναι οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, όπως η νέα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπως και οι μονάδες φυσικού αερίου, όπως και οι ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v