Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 25 2015

Σφηνάκια για Ελληνική, EBRD και... θεομηνίες

Σφηνάκια για Ελληνική, EBRD και... θεομηνίες

ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: Μετά τις πρόσφατες καταστροφές λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών σε Λακωνία, Σκόπελο και Χαλκιδική, κατέστησαν για μία ακόμη φορά επίκαιρες οι προτάσεις της ασφαλιστικής αγοράς για την υποχρεωτική κάλυψη των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών (σεισμοί, καιρικά φαινόμενα κ.α.), μέτρο που η πολιτεία απορρίπτει εδώ και χρόνια, λόγω του συνεπαγόμενου «(μικρο)πολιτικού κόστους».

Προφανώς το θέμα θα τεθεί για μία ακόμη φορά στο ετήσιο συνέδριο των ασφαλιστικών εταιρειών που θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην Υδρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 20 εκατ. ευρώ που θα καλύψει η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) προχωρεί η Ελληνική Τράπεζα, μέσω της οποίας ο νέος ξένος της επενδυτής θα αποκτήσει το 5,4% του συνόλου των μετοχών της.

Να σημειωθεί ότι η παρούσα ΑΜΚ δεν γίνεται για λόγους αναγκαστικής ανακεφαλαιοποίησης, αλλά με στόχο τη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς και την ενίσχυση του κύρους της κυπριακής τράπεζας, μέσα από τη συμμετοχή ενός υπερεθνικού επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v