Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 7 2015

Το παρασκήνιο για Nexans και η επιστολή κλινικών στον ΥΠΟΙΚ

Το παρασκήνιο για Nexans και η επιστολή κλινικών στον ΥΠΟΙΚ

NEXANS: Μπορεί τα θέματα που έθεσαν στη χθεσινή γενική συνέλευση της Νexans Hellas οι μέτοχοι μειοψηφίας (ποσοστό άνω του 5%) να πήραν αναβολή για την επαναληπτική ΓΣ της 3ης Νοεμβρίου, ωστόσο διεφάνη πως ο βασικός μέτοχος της εισηγμένης δεν αναμένεται να συναινέσει σ' αυτά, οπότε και δεν αναμένεται να «περάσουν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι της Nexans Participations φέρονται να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνει διανομή προμερίσματος λόγω του υπολοίπου των συσσωρευμένων ζημιών της εταιρείας, ενώ δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει γνώμη και για το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών (κυρίως μετοχοποίηση δανειακών κεφαλαίων που έχει χορηγήσει η μητρική Nexans Participacions προς τη θυγατρική Nexans Hellas).

Πάντως, τα στελέχη του βασικού μετόχου παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που ίσως επηρεάσει τον χρονισμό της υλοποίησης της ΑΜΚ.

Τέλος, η χθεσινή γενική συνέλευση ψήφισε το θέμα της τροποποίησης του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που ήταν το πρώτο μεταξύ των τριών στην ατζέντα της συνέλευσης και το μόνο που είχε θέσει η διοίκηση και όχι η μειοψηφία.

 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, με θέμα την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23%, προτείνοντας μια σειρά από μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το νέο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που δημιουργείται για τις εταιρείες του κλάδου.

Μεταξύ των προτάσεων συγκαταλέγεται και η απαλλαγή των ιδιωτικών κλινικών από ΦΠΑ για τιμολόγια που εκδίδουν έστω μόνο προς τον ΕΟΠΥΥ (παρόμοια διάταξη με αυτή που ισχύει για τους εργολήπτες τεχνικών έργων σε ακίνητα του δημοσίου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v