Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 21 2007

H Attica, τα MoU και οι μεθοδικές αγορές

Βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο δανεισμό ύψους 35 εκατ. ευρώ εξόφλησε μέσα στον Ιούλιο η Αttica Group, αίροντας 16 εκατομμύρια μετοχές της Blue Star που ήταν ενεχυριασμένες ως εγγύηση βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

Με 214,07 εκατ. ευρώ διαθέσιμα στις 30 Ιουνίου και σε περίοδο αυξήσεων επιτοκίων, δεν κάνει εντύπωση η μείωση του δανεισμού από πλευράς Attica. Ούτε καν το γεγονός ότι εξόφλησε τον Ιούλιο μακροπρόθεσμα δάνεια 25 εκατ. ευρώ που έληγαν τον Οκτώβριο της φετινής χρονιάς.

Οι εξοφλήσεις όμως των δανείων έρχονται σε περίοδο επιμένουσας φημολογίας για συζητήσεις από την πλευρά του βασικού μετόχου της Attica για την πώληση του ποσοστού του. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες σύμφωνα με στελέχη που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις από πλευράς ενδιαφερόμενων αγοραστών.

Δύο MoU λήγουν και οι έτεροι διεκδικητές θα εισέλθουν και τυπικά στο παιχνίδι. Η επάνοδος των προσδοκιών στο προσκήνιο αποτυπώθηκε στο ταμπλό με τις μεγάλες αγορές που βγήκαν από την περιοχή των 4,80 ευρώ την περασμένη εβδομάδα και συνεχίστηκαν μεθοδικότερες και κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v