Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2015

Οι ασφαλιστικές και τα «σύννεφα» στις σχέσεις με την κυβέρνηση

Οι ασφαλιστικές και τα «σύννεφα» στις σχέσεις με την κυβέρνηση

«Ο ασφαλιστικός κλάδος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους μιας σύγχρονης και εύρωστης οικονομίας, αφού συμβάλλει ποικιλοτρόπως τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη μιας κοινωνίας, αλλά και στη διασφάλιση ειδικότερα ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής.

Η Βουλή, διαχρονικά, ασκώντας το συντεταγμένο νομοθετικό της ρόλο, έχει συμβάλει από την πλευρά της, χωρίς προσκόμματα, στην ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου, με την προώθηση και τη θέσπιση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων».

Όχι, αυτά δεν δηλώθηκαν από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο στην πρόσφατη «ημέρα ασφάλισης» που οργάνωσε στην Πλατεία Συντάγματος η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (η εκδήλωση, που εστέφθη από μεγάλη επιτυχία, είχε ως στόχο την ενίσχυση των άστεγων πολιτών της Αθήνας), αλλά στην Κύπρο από τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Ομήρου, στο πλαίσιο ασφαλιστικού συνεδρίου που προλόγισε...

Στην Ελλάδα, αντίθετα, οι σχέσεις του ασφαλιστικού κλάδου και της Πολιτείας θεωρούνται μάλλον «νεφελώδεις». Εξού και ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρηγεωργίου δήλωσε πρόσφατα πως «ο διάλογος για το συνταξιοδοτικό είναι σε άλλο πλανήτη!». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v