Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 4 2015

Φως στο τούνελ για την Ελληνική Υφαντουργία

Φως στο τούνελ για την Ελληνική Υφαντουργία

Φως στο βάθος του τούνελ βλέπουν οι αισιόδοξοι στην υπόθεση της Ελληνικής Υφαντουργίας, καθώς έχουν προκύψει προοπτικές ουσιαστικής -έστω και μερικής αρχικά- επαναλειτουργίας του πάλαι ποτέ ισχυρού κλωστοϋφαντουργικού Ομίλου.

Η εικόνα των αποτελεσμάτων εννεαμήνου είναι απογοητευτική, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε μόλις στις 877 χιλ. ευρώ, οι ζημίες ήταν μεγάλες, τα ίδια κεφάλαια έντονα αρνητικά (-44,6 εκατ.) και οι τραπεζικές υποχρεώσεις λίγο πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ.

Παρ' όλα αυτά, διοίκηση και πιστώτριες τράπεζες φαίνεται να έχουν βρει τρόπο συνεννόησης.

Συγκεκριμένα, η θυγατρική Κλωστήρια Κιλκίς θα εξυγιανθεί μέσω της διαδικασίας του άρθρου 106β (το θέμα συζητήθηκε στο τοπικό Πολυμελές Πρωτοδικείο στις 4/11/2015 και αναμένεται η απόφαση να είναι θετική).

Μάλιστα, οι τράπεζες ενέκριναν πρόσφατα και εκταμίευσαν κάποιο δανεισμό για κεφάλαιο κίνησης και απόκτηση αποθεμάτων, προκειμένου η συγκεκριμένη θυγατρική να «πάρει μπροστά».

Επιπλέον μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, θα υπάρξει και μακροπρόθεσμος δανεισμός (για την εξυπηρέτηση προηγούμενων υποχρεώσεων), με υποθήκη περιουσιακά στοιχεία τόσο του εισηγμένου Ομίλου, όσο και των βασικών μετόχων της Ελληνικής Υφαντουργίας.

Η λειτουργία της μητρικής εταιρείας (εργοστάσιο παραγωγής denim) από μηδενική βάση με κοστολόγιο που θα έχει εξυγιανθεί και εστίαση μόνο σε κερδοφόρα υφάσματα, θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση.

Οψόμεθα...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v