Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2015

Alpha: Το rebalancing MSCI-FTSE και οι εκτιμήσεις για εισροές

Alpha: Το rebalancing MSCI-FTSE και οι εκτιμήσεις για εισροές

ΑLPHA-REBALANCING MSCI & FTSE: Ως μια καλή ευκαιρία να διατεθεί μέρος των μετοχών Alpha Bank που απέκτησαν λόγω της άσκησης διαχείρισης παθητικού τα unit linked της Credit Agricole Life Greece βλέπει η αγορά το rebalancing στους δείκτες MSCI και FTSE.

Με βάση τις εκτιμήσεις εγχώριων και ξένων χρηματιστηριακών εταιρειών, λόγω της αύξησης βαρύτητας του τίτλου της Alpha στον MSCI, θα προκύψει ζήτηση από παθητικής διαχείρισης κεφάλαια της τάξης των 45 εκατ. μετοχών.

Αντίστοιχα από το rebalancing των δεικτών FTSE εκτιμάται ότι θα προκύψει ζήτηση για περίπου 35 εκατ. μετοχές Alpha.

Τα unit linked της CA Life απέκτησαν λόγω της μετατροπής senior bonds 151,4 εκατ. μετοχές. Από την έναρξη διαπραγμάτευσης έως χθες εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει περίπου το 20% της παραπάνω θέσης.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Credit Agricole περιμένει την έγκριση της ΤτΕ, για να μεταβιβάσει και τυπικά την εν Ελλάδι ασφαλιστική θυγατρική του σε βουλγαρική ομοειδή εταιρεία.

 

EΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ: Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει οι τράπεζες την αποστολή ειδοποιητηρίων προς όλους τους δανειολήπτες που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 30 ημερών.

Τα ειδοποιητήρια από δω και στο εξής θα στέλνονται εντός 15 ημερών από τη συμπλήρωση 30 ημερών καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση του δανείου, οι δε τράπεζες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία κατηγοριοποίησης των μη εξυπηρετούμενων με βάση παράγοντες κινδύνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v