Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2015

Νηρέας: Οι διαψεύσεις, οι πιέσεις και η... επόμενη μέρα

Νηρέας: Οι διαψεύσεις, οι πιέσεις και η... επόμενη μέρα

«Συγχώνευση με τη Σελόντα δεν σχεδιάζεται να γίνει τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Νηρέα κ. Αντώνης Χαχλάκης, απαντώντας σε ερώτηση της κλαδικής ιστοσελίδας του εξωτερικού Intrafish, συμπληρώνοντας πως «υπάρχει μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να επιλυθούν, πριν μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε ξανά για μια συγχώνευση».

Ο CEO του Νηρέα επίσης ανέφερε ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου του βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση και πως οι τιμές τσιπούρας-λαβρακιού είναι αρκετά καλύτερες και βελτιώνονται.

Τέλος, εστίασε στην ανάγκη για συνεργασία που θα πρέπει να έχουν οι εταιρείες του κλάδου, προκειμένου να αυξηθεί η ζήτηση μεσογειακών ψαριών σε υπάρχουσες και νέες αγορές.

Το μόνο βέβαιο πάντως στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών είναι πως οι τράπεζες -με τον ρόλο πλέον του μεγαλομετόχου- πιέζουν τις διοικήσεις σε Νηρέα και Σελόντα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ταχύτερη βελτίωση των αποτελεσμάτων τους.

Το πέρασμα μάλιστα της Σελόντα σε κερδοφορία δεν απέτρεψε τις τράπεζες από την επιλογή τους να «θέσουν εκτός εταιρείας» τον πρώην βασικό μέτοχο κ. Γιάννη Στεφανή και να αντικαταστήσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Ανδριανόπουλο.

Στον Νηρέα τώρα, η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του οποίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα, οι ζημίες του εννεαμήνου περιορίστηκαν σημαντικά και κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς προσβλέπουν σε ακόμη καλύτερη πορεία κατά το τελευταίο τέταρτο του έτους.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v