Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2007

Τουρκικό ”αμόκ” για την MIG, στην υπόθεση UN

Φαινόμενα σφοδρής αντίδρασης εκ μέρους υπερεθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας αποκαλύφθηκαν πλήρως μόλις δημοσιοποιήθηκε η συνεργασία της MIG με την KKR για τη διεκδίκηση της ναυτιλιακής εταιρίας UN, που παίζει μεγάλο ρόλο στο τουρκικό εμπόριο με δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Και σε αυτά τα φαινόμενα φαίνεται ότι οφείλεται τελικά το γεγονός ότι η MIG δεν συμμετείχε στη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας της UN, όπως αρχικά είχε δημοσιοποιηθεί.

Kι αν στην περίπτωση αυτή η ”ευαισθησία” των γειτόνων μας εμφανίστηκε τόσο αυξημένη εξαιτίας του γεγονότος ότι αφορούσε σε πλοία ro-ro (χρήσιμα σε καιρό ειρήνης αλλά και σε καιρό πολέμου), τα όσα παρατηρήθηκαν δείχνουν ότι είναι πλέον πολύ πιθανό αντίστοιχα φαινόμενα να παίζουν μεγάλο ρόλο και στα ”βάσανα” της Alpha Bank με την Alternatif Bank.

Φανταστείτε ότι υπήρξαν δημοσιεύματα σε τουρκικές εφημερίδες που έφεραν τη Marfin Investment Group να είναι… ”ελληνοκυπριακή εταιρία”, εξαιτίας προφανώς της συμμετοχής της Marfin Popular Bank στην MIG, με ποσοστό μόλις… 6,5%!

Κάποιοι έγραψαν το… κορυφαίο ότι η MIG θα σπάσει με τουρκικά πλοία το εμπάργκο της γειτόνισσας στα πλοία που έχουν κυπριακή σημαία, κι άλλα τέτοια φαιδρά, ενώ υπήρξαν ”προτροπές” προς την KKR να μη δεχτεί χρηματοδότηση, όχι απλώς από τη Marfin αλλά από… οποιαδήποτε ελληνική τράπεζα!

Κατά τα άλλα… ελληνοτουρκική φιλία κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v