Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 6 2007

Σοφοκλέους: Λείπουν οι αγοραστές με... ούγια!

Στην ποιότητα των αγοραστών που ”βγαίνουν” στο Χ.Α. τον τελευταίο έναν μήνα είναι εστιασμένη η προσοχή του συνόλου σχεδόν της αγοράς, κι αυτό καθώς η ”ταυτότητα” των θετικών fund flows παίζει τον ρόλο της.

Προς ώρας, λοιπόν, παρά τη βίαιη και βαθιά διόρθωση και την ανοδική αντίδραση που ακολούθησε, …ποιότητα” αγοραστών δεν είδε ακόμη η Σοφοκλέους.

Μπορεί οι λόγοι και επομένως ο τρόπος της φετινής διόρθωσης να διαφέρουν σημαντικά από αυτή του περσινού Μαΐου – Ιουνίου, θυμίζουμε όμως ότι τότε ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα της πτώσης μεγάλες ΑΧΕ ήταν κατά βάση αγοραστές.

Κι αγόραζαν για λογαριασμό pension funds και ονομάτων όπως η Fidelity και η Capital, ή μεγάλων hedge funds.

Φέτος οι αγοραστές με... ούγια λείπουν από το Χ.Α.

Προς το παρόν μόνο οι κλασικοί ”λαγοί” των αγορών, τα prop desks, βγάζουν αγορές κατά κύριο λόγο στο Χ.Α. Οι λαγοί όμως εγκαταλείπουν την κούρσα τόσο γρήγορα όσο την πηγαίνουν.

Η απουσία αγορών από τα παραδοσιακά χαρτοφυλάκια που συνήθως ενισχύουν μετοχικές θέσεις στις διορθώσεις, εις βάρος των hedge funds, και μειώνουν σταδιακά στην άνοδο (πουλώντας κατά κύριο λόγο και πάλι στα –μικρά- hedge funds) προβληματίζει ιδιαίτερα μια και στο Χ.Α. έχουν ήδη μεγάλη έκθεση τα hedge funds.

Μένει να δούμε αν οι παρουσιάσεις που ξεκινούν σήμερα στο Λονδίνο (greek CEO & CFO days) με διοργανωτή την Deutsche Bank θα βοηθήσουν.

Τα βλέμματα θα πέσουν έντονα στην Εθνική, καθώς κάνει την πρώτη παρουσίαση μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα εξαμήνου με παρόντα και τον πρόεδρο κ. Τ. Αράπογλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v