Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2007

H Σφακιανάκης, η MIG και οι υπεραξίες

Μια έκπληξη περίμενε όσους διάβασαν την αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου της εισηγμένης εταιρίας Σφακιανάκης ΑΒΕΕ, καθώς στο χαρτοφυλάκιο διαθεσίμων προς πώληση η εταιρία είχε 1 εκατ. μετοχές της MIG τρέχουσας αξίας στις 30/6 9,9 εκατ. ευρώ.

Στις 30 Ιουνίου η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group (MIG) δεν είχε ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου η Σφακιανάκης διέθετε και δικαιώματα που αντιστοιχούσαν σε 14 εκατομμύρια νέες μετοχές προς 6,70 ευρώ έκαστη (η αναλυτική κατάσταση α΄ εξαμήνου δεν απεικονίζει τον αριθμό των δικαιωμάτων MIG).

Η θέση στον τίτλο της MIG κτίστηκε από τη Σφακιανάκης κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου 2007, καθώς στις αναλυτικές καταστάσεις του α΄ τριμήνου η εταιρία δεν κατείχε ούτε μία μετοχή τής τότε MFG, η οποία εν συνεχεία μετονομάστηκε σε MIG. Προφανώς πούλησε σειρά άλλων μετοχών (Σιδενόρ, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα) καθώς και 154 χιλ. μερίδια Α/Κ Ερμής Δυναμικό και αγόρασε MIG.

Είτε άσκησε είτε πούλησε μέρος των δικαιωμάτων ή και των παλαιών μετοχών η Σφακιανάκης μάλλον θα εμφανίσει στο τρέχον γ’ τρίμηνο κέρδη, μια και οι υπεραξίες του χαρτοφυλακίου διαθεσίμων προς πώληση κατεβαίνουν αυτόματα στα αποτελέσματα ως κέρδη.

Η Σφακιανάκης στις 30/6 είχε ταμειακά διαθέσιμα 52,5 εκατ. ευρώ, οπότε θα μπορούσε και με δανεισμό θεωρητικά να ασκήσει το σύνολο των δικαιωμάτων της στην MIG. Αλλά τα λεφτά (93,8 εκατ. ευρώ) είναι μάλλον πολλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v