Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2015

Ο «μποναμάς» Βαρουφάκη για εργαζόμενους ΑΤΕ, ΤΤ και FBB

Ο «μποναμάς» Βαρουφάκη για εργαζόμενους ΑΤΕ, ΤΤ και FBB

Πρωτοχρονιάτικο μποναμά θα λάβουν οι πρώην εργαζόμενοι σε Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, FBB και άλλες τράπεζες που «έσπασαν» προκειμένου να διασωθούν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Με βάση την τελευταία απόφαση που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης (σ.σ. υπογράφηκε δύο εργάσιμες μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος), οι πρώην εργαζόμενοι των τραπεζών που διασώθηκαν με κρατικό χρήμα θα πάρουν τις μη καταβληθείσες αποδοχές τους, τις αναλογίες δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και τις αναλογίες επιδομάτων (αδείας, ισολογισμού).

Η απόφαση αφορά σε όλες τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες, εφόσον οι εργαζόμενοι τους οποίους απασχολούσαν πριν τη διάσπαση ή τη διάσωσή τους απολύθηκαν και επαναπροσλήφθηκαν από την τράπεζα στην οποία πέρασαν οι καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία ενεργητικού.

Η τροποποίηση που επέφερε ο κ. Βαρουφάκης προβλέπει τα εξής: «Οι δεδουλευμένες απαιτήσεις του άρθρου 154γ του Πτωχευτικού Κώδικα, που προέρχονται από μισθούς, επίδομα Χριστουγέννων ή Πάσχα ανάλογα, αποζημίωση αδείας και επίδομα ισολογισμού κατά την ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων ικανοποιούνται ανά δικαιούχο προνομιακά στο σύνολό τους».

Ποιος θα πληρώσει τον... μποναμά;

Οι υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες οι οποίες καλούνται να προτάξουν στους πίνακες διανομής τις αποζημιώσεις δεδουλευμένων, δώρων και επιδομάτων στους πρώην εργαζόμενούς τους, εις βάρος των ΤΧΣ και ΤΕΚΕ που κατέβαλαν περί τα 13 δισ. ευρώ για τη διάσωση των τραπεζών, έχοντας πάρει προς το παρόν πίσω μόλις 700 εκατ. ευρώ.

Το θέμα είχε αναδείξει τότε το Euro2day.gr, η τροποποίηση, όμως, που επέφερε η απόφαση Βαρουφάκη δεν αποσύρθηκε από τη μετέπειτα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι οι σύλλογοι εργαζομένων πιέζουν τους εκκαθαριστές να εγκρίνουν τους πίνακες διανομής προκειμένου να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους. Σε επιστολές, δε, που στέλνουν στους εργαζόμενους προκύπτει ότι ένας ειδικός εκκαθαριστής έχει ήδη εγκρίνει τον πίνακα διανομής.

Πάντως στην ΤτΕ δεν έχει αναρτηθεί προς το παρόν τίποτε...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v