Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 29 2015

Σε Πρωτοχρονιά και... Ανάσταση ελπίζει ο Αστέρας

Σε Πρωτοχρονιά και... Ανάσταση ελπίζει ο Αστέρας

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να υπογραφεί η νέα συμφωνία μεταξύ του επενδυτικού σχήματος που είχε επικρατήσει στον διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και της Εθνικής Τράπεζας, με στόχο την υποβολή νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις αρχές του 2016. Αν οι προσδοκίες επιβεβαιωθούν, θα ανοίξει ο δρόμος για να μπει τέλος σε ένα πολύμηνο σίριαλ αναφορικά με την τύχη του γνωστού συγκροτήματος.

Το πρώτο ΕΣΧΑΔΑ είχε απορριφθεί από το ΣτΕ καθώς προέβλεπε την κατασκευή ενός ολόκληρου χωριού με σχεδόν 100 πολυτελείς βίλες στον χώρο του τουριστικού συγκροτήματος. 

Το νέο χωροταξικό προβλέπει πως θα κτιστούν μόνο 14 πολυτελείς βίλες εντός του συγκροτήματος. Παράλληλα, όμως, θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus και είχε υποβάλει προσφορά 400 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v