Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2015

Σφηνάκια για ΕΤΕ-CoCos και τα ασφάλιστρα του καλύτερού μας φίλου!

Σφηνάκια για ΕΤΕ-CoCos και τα ασφάλιστρα του καλύτερού μας φίλου!

ΕΤΕ-CoCos: Με την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank, η ΕΤΕ θα αιτηθεί στην ΕΚΤ την αποπληρωμή ως και του συνόλου των CoCos, ονομαστικής αξίας 2,03 δισ. ευρώ. 

Το αίτημα θα εδράζεται στην κεφαλαιακή υπερεπάρκεια μετά την αποενοποίηση της Finansbank (δείκτης Core Tier I στο 19,4% μετά την αποπληρωμή του συνόλου των CoCos και την επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια από την πώληση). 

Με βάση το πρόσφατο stress test, η ΕΤΕ υποχρεώθηκε υπό το δυσμενές σενάριο να ανακεφαλαιοποιηθεί με πρόσθετα κεφάλαια 1 δισ. ευρώ περίπου, λόγω της Finansbank.  Άρα η αποπληρωμή του 50% των CoCos θεωρείται δεδομένη

Υ.Γ. Η συμφωνία με το Qatar προβλέπει κλειδωμένο τίμημα ύψους 2,75 δισ. ευρώ για το 98,81% της Finansbank, όποια και αν είναι η ισοτιμία ευρώ/τουρκικής λίρας κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

 

ΑΤΕ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Στην εποχή της εξειδίκευσης μπαίνουν ολοένα και περισσότερο οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Ετσι, η ΑΤΕ με το πρόγραμμα «ο πιο πιστός φίλος» ασφαλίζει όλα τα σκυλάκια συντροφιάς, ανεξαρτήτως ράτσας, ηλικίας από τριών μηνών έως έξι ετών, με δυνατότητα συνέχισης της ασφάλισης και πέραν του ορίου των έξι ετών.

Με 50 ευρώ ασφάλιστρα, θάνατος από ατύχημα ή ασθένεια αποζημιώνεται με έως 1.000 ευρώ, ενώ μεταξύ άλλων καλύπτεται και η αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη του σκύλου έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον σκύλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v