Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2007

Το... κούρασε η Εθνική Ασφαλιστική

Πράγματι, τα φετινά κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής θα είναι σαφώς χαμηλότερα από αυτά που προβλέπονταν στο business plan.

Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει ”κόπωση” στο επενδυτικό κοινό γύρω από τη μετοχή, αφού η αγορά περίμενε περισσότερα από την εταιρία.

Και είχε λόγους να περιμένει περισσότερα, διότι:

-Πρώτον, μέσα στην τελευταία πενταετία η ΕΕΓΑ έχει προχωρήσει σε δύο αυξήσεις κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

-Δεύτερον, η ίδια η εταιρία ”έθεσε ψηλά τον πήχη” των προσδοκιών προ τριετίας σε ό,τι αφορά την αύξηση των εργασιών μέσω του bancassurance.

-Τρίτον, δραστηριοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια σε ένα ανοδικό χρηματιστηριακό περιβάλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα επενδυτικά της αποτελέσματα.

Κι όμως, η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής διαπραγματεύεται σήμερα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του... 2005, παρά την ενδιάμεση εκτόξευση του Γενικού Δείκτη (!).

Και μέσα στο τελευταίο δίμηνο έχει χάσει γύρω στο 20%...

Πάντως, η μητρική τράπεζα (έχοντας, υποθέτουμε, καλύτερη ”ιδέα” από το ευρύ κοινό προς τα πού θα βαδίσουν τα φετινά αποτελέσματα) αγόρασε από τις 27 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου γύρω στις 85.000 μετοχές προς περίπου 5 ευρώ το κομμάτι (στα 4,26 ευρώ έκλεισε χθες).

Κι ακόμη, από την ανακοίνωση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων μέχρι σήμερα, τρία διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν δηλώσει ότι προχώρησαν σε αγορές μετοχών κάπου μεταξύ των 4,20 και 4,40 ευρώ το τεμάχιο.

Βέβαια, ο όγκος των μετοχών που αγοράστηκαν τόσο από τη μητρική Εθνική Τράπεζα όσο κι από τα διευθυντικά στελέχη ήταν μικρός.

Στην αναβροχιά, όμως, καλό και το χαλάζι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v