Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2007

Θα κάνει την... έκπληξη ο Δούρος;

Η αλήθεια είναι ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν έγινε πλουσιότερο σε τίποτε από την είσοδο της εταιρίας Δούρος πριν από επτά περίπου χρόνια:

Χαμηλές κερδοφορίες που με το πέρασμα του χρόνου μηδενίστηκαν, πολύ μικρή κεφαλαιοποίηση, ασήμαντη εμπορευσιμότητα κι όλα τα σχετικά.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι τα προ αποσβέσεων κέρδη της εισηγμένης κυμαίνονται γύρω στο μηδέν κι ότι κατά την τελευταία διετία, ενώ στη Σοφοκλέους ”έγινε πάρτι”, ο τίτλος έχει κερδίσει μόλις 14%.

Η εταιρία διαθέτει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα (γνωστό brand name, πρόγραμμα επενδύσεων για αύξηση του αριθμού των καταστημάτων λιανικής της κατά πέντε κ.λπ.), ωστόσο ούτε και ο πλέον αισιόδοξος επενδυτής δεν αναμένει στο ορατό μέλλον κερδοφορία που να ”αρμόζει” σε εισηγμένη εταιρία.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η μετοχή συγκαταλέγεται σ’ εκείνες που –κάτω από προϋποθέσεις- θα μπορούσαν να κάνουν την έκπληξη.

Πρώτα απ’ όλα γιατί η Δούρος διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση γύρω στα 5,8 εκατ. ευρώ (στο μισό της λογιστικής της αξίας) από τις χαμηλότερες της Σοφοκλέους και χωρίς μάλιστα να αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα, όπως τόσες άλλες που διαπραγματεύονται με ακριβότερες αποτιμήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως ”όχημα”.

Και δεύτερον, γιατί η εισηγμένη προτίθεται να δρομολογήσει επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ (το 45% αυτής μάλιστα είναι επιχορηγούμενο) προκειμένου να μετεγκατασταθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο Γομοστό Αχαΐας.

Κι έτσι θα εκμεταλλευτεί το πολύ σημαντικής αξίας ακίνητο που διαθέτει σε κεντρικό σημείο της Πάτρας.

Για να δούμε, θα κάνει την... έκπληξη;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v