Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2016

Ο ΤΑP, οι τρεις εργολαβίες και τα... παρατράγουδα

Ο ΤΑP, οι τρεις εργολαβίες και τα... παρατράγουδα

Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ανάθεση των τριών εργολαβιών για το ελληνικό τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Οι δύο κοινοπραξίες που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο για την ανάληψη των τριών έργων προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες στην κατάθεση βελτιωμένων προσφορών, σύμφωνα με πρόσωπα που παρακολουθούν την υπόθεση.

Πρόκειται για την κοινοπραξία της γαλλικής Spiecapag (του ομίλου Vinci) με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ιταλικής Bonatti με την J&P ΑΒΑΞ.

Καθεμία από τις τρεις εργολαβίες για την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού, συνολικού μήκους 550 χιλιομέτρων, είναι αξίας περί τα 230 εκατ. ευρώ.

Μαθαίνουμε, όμως, πως η διοίκηση της εταιρείας διαχείρισης του αγωγού είναι πολύ προσεκτική καθώς υπήρξαν κάποια παρατράγουδα με την κοινοπραξία της αλβανικής Gener 2 και της ιταλικής Sicilsado, που είχε αναλάβει την κατασκευή οδών και γεφυρών, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον αγωγό ο οποίος διέρχεται από Ελλάδα και Αλβανία και συνδέεται, με υποθαλάσσιο τμήμα, με την Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v