Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2016

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα σενάρια και το «μένουμε Ελλάδα»

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, τα σενάρια και το «μένουμε Ελλάδα»

Το θέμα της πιθανής «μετακόμισης» της έδρας του Τιτάνα από την Ελλάδα δεν είναι καινούριο.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 19 Ιουνίου του 2015 με τίτλο «Τιτάν: Θέλουμε να μείνουμε Ελλάδα, αλλά...», με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο να δηλώνει:

«Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα. Ωστόσο θα πρέπει να ζυγίσουμε όλα τα ενδεχόμενα και να γνωρίζουμε μέχρι πότε οι επιβαρύνσεις μας δεν θα είναι δυσβάσταχτες. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι αυτό της χρηματοδότησης καθώς και το ύψος του επιτοκίου, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με εκείνο των ανταγωνιστών μας», συμπληρώνοντας πως «το 80% της δραστηριότητας και της παραγωγής μας βρίσκεται εκτός Ελλάδας και είναι απομονωμένο από τις ελληνικές εξελίξεις».

Επιπλέον, στο πλαίσιο του πρόσφατου πολυσυνεδρίου «Money Show» και στην εκδήλωση του Συνδέσμου Επενδυτών Διαδικτύου, ο διευθυντής επενδυτικών σχέσεων του Ομίλου Τιτάν κ. Τάκης Κανελλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Δεν θέλουμε να αλλάξουμε έδρα, αλλά αν αναγκαστούμε, θα το κάνουμε με σεβασμό στους μετόχους μειοψηφίας».

Το Euro2day.gr μιλώντας χθες με κύκλους προσκείμενους στον Όμιλο, μας μεταφέρθηκε πως τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε έως σήμερα.

Και όταν θέσαμε το πονηρό ερώτημα για το... αν σας βρίσκουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήραμε την απάντηση «Μένουμε Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να συνεκτιμήσει ότι οι αντοχές των επιχειρήσεων -ακόμη και των ισχυρότερων- δεν είναι απεριόριστες.

Και πως πολλές από τις μικρότερες είτε έχουν κλείσει, είτε έχουν ήδη λάβει την άγουσα για Βουλγαρία και Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v