Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2016

Σφηνάκια για επισκέψεις ξένων επενδυτών και την ΕΤΕ

Σφηνάκια για επισκέψεις ξένων επενδυτών και την ΕΤΕ

Επισκέψεις ξένων επενδυτών: Από τα τέλη Ιανουαρίου και για ένα μήνα από την Αθήνα θα παρελάσουν το σύνολο σχεδόν των ξένων επενδυτών που έχουν θέσεις στις εγχώριες τράπεζες και όχι μόνο.

Η πρώτη υψηλή άφιξη αναμένεται να είναι του J. Paulson ιδρυτή του ομώνυμου fund ο οποίος λέγεται ότι θα επισκεφθεί την Αθήνα αμέσως μετά το Νταβός και θα έχει συναντήσεις με τις διοικήσεις τραπεζών που συμμετέχει το fund του καθώς και με εκπροσώπους των αρχών.

Θα ακολουθήσει ο Prem Watsa της Fairfax ο οποίος πέραν των Grivalia, Praktiker και της μεγάλης θέσης στην Eurobank έχει και την τυπική ολοκλήρωση της απόκτησης του 80% συν μια μετοχή της Eurolife.

 

ΕΤΕ: Ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου ονομαστικής αξίας περίπου 7 δισ. ευρώ έχει αυτή τη στιγμή η Εθνική μέσω των οποίων αντλεί από τον ELA ρευστότητα της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Η μεταβίβαση της Finansbank θα επιτρέψει στην Εθνική να μην ανανεώσει σημαντικό μέρος των παραπάνω τίτλων, μειώνοντας και την έκθεσή της στον ELA. Έτσι θα εξοικονομήσει τόκους που καταβάλει στο Δημόσιο και στο ευρωσύστημα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v