Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2016

Στην Intrakat τα μισά containers για τους μετανάστες

Στην Intrakat τα μισά containers για τους μετανάστες

Τέσσερις επιχειρήσεις, με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη, μοιράζονται την προμήθεια 769 οικίσκων (containers), στο πλαίσιο του «διαγωνισμού-αστραπή» για την «προμήθεια 1.150 ενιαία μεταφερόμενων οικίσκων, τύπου container, επιφανείας εκάστου 25 τετραγωνικών μέτρων, για την προσωρινή στέγαση προσφύγων-υπηκόων τρίτων χωρών», προϋπολογισμού 14.145.000 ευρώ.

Πάντως, οι τέσσερις εταιρείες, που ανακηρύχθηκαν προσωρινοί μειοδότες χθες, θα προμηθεύσουν 769 και όχι 1.150 οικίσκους που προέβλεπε ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής και αφού υπήρξαν τέσσερις γύροι διαπραγμάτευσης για την τιμή, το δημόσιο θα πληρώσει 9.650 ευρώ ανά οικίσκο (χωρίς τον ΦΠΑ), με τη συνολική αξία της προμήθειας στα 9.127.645,50 ευρώ.

Συγκεκριμένα η εταιρεία Glassart θα προμηθεύσει 180 οικίσκους, η Ευρωεμπορική 180 οικίσκους, η ΝΕΟΚΑΤ 50 οικίσκους και η Intrakat 359 οικίσκους.

Για να προχωρήσει, πάντως, η υπογραφή της σύμβασης, οι τέσσερις εταιρείες είχαν την υποχρέωση να υποβάλουν εκ των υστέρων, λόγω της κατεπείγουσας διαδικασίας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αναφέρονται στην πρόσκληση στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v