Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2016

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και ΤΧΣ

Σφηνάκια για ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο και ΤΧΣ

ΟΠΑΠ: Παράταση έως το τέλος Μαρτίου έλαβε η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και ΟΠΑΠ για το θέμα της απόδοσης του τέλους των 0,05 ευρώ ανά στήλη.

Έτσι, τουλάχιστον, ερμηνεύει η αγορά την υπουργική απόφαση με την οποία μετατρέπεται σε τριμηνιαία από μηνιαία η απόδοση του τέλους.

Αν η οπτική επιβεβαιωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, κυβέρνηση και ΟΠΑΠ θα πρέπει να βρουν ένα modus operandi όχι μόνο για το τέλος στις στήλες αλλά για αρκετά ανοικτά θέματα.

Αν το τέλος παραμείνει, πάντως, για το τρέχον τρίμηνο θα πληρωθεί από τον Οργανισμό, καθώς δεν έχει υπάρξει μετακύλιση του στους παίκτες.

 

ΜYΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεργασία με την Interamerican για την προώθηση των πωλήσεων της Protergia σύνηψε, όπως πληροφορείται η στήλη, ο Ομιλος Μυτιληναίου.

Το δίκτυο ασφαλιστών και συνεργαζόμενων πρακτόρων της Interamerican θα προωθεί στο πελατολόγιό του πακέτα της Ρrotergia.

 

ΤΧΣ-EΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν μπορεί πλέον να καλύπτει το χρηματοδοτικό κενό μη συστημικών τραπεζών που απέτυχαν να ανακεφαλαιοποιηθούν και οδηγούνται σε εξυγίανση.

Αυτό ισχύει από τον περασμένο Δεκέμβριο, κατόπιν απόφασης του EuroWorking Group.

Εξού και η διάσωση της Πελοποννήσου δεν έγινε με κεφάλαια του ΤΧΣ αλλά του ΤΕΚΕ, που θα τα εισπράξει μέσω έκτακτης εισφοράς από τις τράπεζες.

Σε καθεστώς BRRD πλέον, πριν βάλει λεφτά το ΤΕΚΕ, θα υφίστανται κούρεμα και οι κάτοχοι ανασφάλιστων καταθέσεων (σ.σ. άνω των 100 χιλ. ευρώ ανά τράπεζα και δικαιούχο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v