Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 26 2016

Μαρινόπουλος: Οι φήμες για Μαχαίρα και τα 33 καταστήματα

Μαρινόπουλος: Οι φήμες για Μαχαίρα και τα 33 καταστήματα

Σε αναζήτηση manager, ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» τη Μαρινόπουλος (όχι το κομμάτι της εταιρίας που αφορά το deal με τη Σκλαβενίτη)ς μαθαίνουμε ότι βρίσκεται η αλυσίδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει ήδη πρόταση σε ένα από τα πλέον γνωστά στελέχη της αγοράς, το οποίο έχει 19 χρόνια ένσημα στον κλάδο.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα, σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος της Delhaize, μητρικής εταιρείας της ΑΒ Βασιλόπουλος, ο οποίος αποχωρεί από τον βελγικό όμιλο στα τέλη Μαρτίου, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μαχαίρας έχει δεχθεί δύο φορές κρούση για αυτή τη θέση, με την τελευταία να έχει γίνει λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της Μαρινόπουλος με τη Σκλαβενίτης.

Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν ο κ. Μαχαίρας, στην περίπτωση που βλέπει θετικά αυτή την πρόταση, μπορεί να το πράξει, ή αν υπάρχει ρήτρα με βάση το συμβόλαιό του με την Delhaize να μην ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο κλάδο για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρησή του από τον βελγικό όμιλο.

Σε ό,τι αφορά στο deal Σκλαβενίτης - Μαρινόπουλος, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία νέας κοινής εταιρείας που θα διαχειριστεί 33 υπερμάρκετ της Μαρινόπουλος, η στήλη πληροφορείται ότι το πρώτο βήμα για την υλοποίησή του είναι η απόσχιση των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Η απόσχιση, με βάση πληροφορίες της στήλης, θα γίνει μέχρι τα τέλη του μήνα, ενώ εκκρεμεί η γνωστοποίηση της συμφωνίας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Βέβαια Σκλαβενίτης - Μαρινόπουλος εκ του νόμου έχουν 30 ημέρες προθεσμία για να γνωστοποιήσουν τη συμφωνία, η οποία τελεί υπό την έγκριση της Ανεξάρτητης Αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v