Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 2 2016

Alco Hellas: Η πώληση «ασημικών» δεν αρκεί...

Alco Hellas: Η πώληση «ασημικών» δεν αρκεί...

Η Alco Hellas ανακοίνωσε χθες την πώληση ποσοστού 6,344% που κατείχε στην Alco Deutschland, έναντι 682.000 ευρώ (απαιτείται η σχετική έγκριση από επικείμενη γενική συνέλευση).

Κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη δήλωσαν στο Euro2day.gr πως ο αγοραστής δεν σχετίζεται με τους βασικούς μετόχους και ότι τα κεφάλαια θα διατεθούν για μείωση δανεισμού και άντληση ρευστότητας.

Βέβαια, η χθεσινή κίνηση της Alco κάθε άλλο παρά η πρώτη ήταν που αφορούσε ρευστοποίηση περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα, ενώ στις αρχές του 2015 το ποσοστό συμμετοχής στην Alco Deutschland ανερχόταν στο 39,28%, στη συνέχεια μειώθηκε τόσο μέσα από τη μη συμμετοχή σε ΑΜΚ, όσο και μέσα από πωλήσεις δύο άλλων πακέτων μετοχών πέρυσι, πριν ακολουθήσει η χθεσινή ανακοίνωση.

Και πέραν αυτών, πέρυσι ρευστοποιήθηκαν και οι θυγατρικές Γκρουπάλ, Αλουμίνιο Θράκης και Alco Rom έναντι μικρών ποσών, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Η ουσία είναι πως στην εισηγμένη Alco Hellas έχει απομείνει μόνο ένα 8% της Alco Deutschland, όταν η εταιρεία είναι ζημιογόνος (ύφεση στον κλάδο του προφίλ αλουμινίου), τα ίδια κεφάλαιά της αρνητικά, ο καθαρός της δανεισμός γύρω στα 28 εκατ. ευρώ (30/9/2015) και όταν η αποφασισθείσα εδώ και περίπου δύο χρόνια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει προχωρήσει ακόμη.

Η πώληση... ασημικών λοιπόν δεν φαίνεται να αρκεί από μόνη της για να σώσει την εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v