Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2016

To αξιόχρεο της Ελλάδας και το σχόλιο της Gazprom

To αξιόχρεο της Ελλάδας και το σχόλιο της Gazprom

Η Ελλάδα, η Βουλγαρία, Σερβία και ΠΓΔΜ, είναι «επικίνδυνες» να μην ανταποκρίνονται εν όλω ή εν μέρει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις από αγορές φυσικού αερίου. Αυτή η «κινδυνολογική» και εν πολλοίς δυσφημιστική για την Ελλάδα επισήμανση, γίνεται στο ενημερωτικό που εξέδωσε η Gazprom ενόψει της έκδοση ευρωομολόγου.

Την είδηση που δημοσίευσε καταρχήν η ρωσική εφημερίδα Vedomosti αναπαρήγαγε το Platts, αν και ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η Gazprom δεν έχει προβεί σε οποιουδήποτε ύψους πρόβλεψη.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι πρώτον ότι για την επισήμανση αυτή λαμβάνεται υπ΄όψιν η υποβάθμιση του αξιόχρεου των χωρών έναντι του 2013, όταν την ίδια χρονιά σε ενημερωτικό για αντίστοιχη έκδοση, δεν υπήρχε καμία αναφορά σε πιθανούς κινδύνους από την πώληση αερίου στις συγκεκριμένες χώρες.

Έτσι και με δεδομένο ότι από το 2013 μέχρι τώρα το αξιόχρεο της Ελλάδας είναι στα ίδια ή αναβαθμίστηκε οριακά, η μόνη ευλογοφανής αιτία να χαρακτηριστεί ο πελάτης της Gazprom που είναι η ΔΕΠΑ, ως «επικίνδυνη» για μη ανταπόκριση στις υποχρεώσεις της, είναι η γενικότερη εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Χώρα ως σύνολο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v