Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2016

Tips από τις οικονομικές καταστάσεις της Εθνικής

Tips από τις οικονομικές καταστάσεις της Εθνικής

ΕΤΕ- προβλέψεις για Finans- NBGI: Μετά την απόφαση της Εθνικής να πωλήσει το σύνολο της συμμετοχής της στη Finansbank σχηματίσθηκε σε επίπεδο ομίλου, την περασμένη χρήση, ζημιά απομείωσης ύψους 1,86 δις, εκ του οποίου το 1,08 δις αφορά απομείωση της υπεραξίας.

Η μητρική τράπεζα σχημάτισε ζημιά απομείωσης του κόστους συμμετοχής στη Finansbank ύψους 1,7 δισ. ευρώ.

Πρόσθετες προβλέψεις απομείωσης, ύψους 106 εκατ. ευρώ (131 εκατ. σε επίπεδο μητρικής) σχημάτισε ο όμιλος και για την πώληση της NBGI.

 

ΕΤΕ- DTA- DTC: Οι αναγνωρισμένες αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις του ομίλου ανέρχονται στο τέλος του 2015 σε 5,1 δις.

Από αυτές μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου Χαρδούβελη για το tax credit , και να καταστούν οριστικές και εκκαθαρισμένες (Deferred Tax Credit- DTC) απαιτήσεις ύψους 4,9 δισ.

Το DTC προσμετράται πλήρως στο Common Equity Tier I και αποτελεί στις 31.12.2015 το 54,7% του δείκτη.

 

Αστηρ Παλάς: Η 21η Μαίου αποτελεί το νέο ορόσημο για την πώληση της Αστήρ Παλάς. ΤΑΙΠΕΔ και Jermyn Street συμφώνησαν στις 31.12.2015 να ορισθεί η 21η Μαίου ως η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Το αρχικό σχέδιο υποκαταστάθηκε, από ένα νέο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που πρέπει να εγκριθεί από το ΣτΕ.

Στο τέλος του 2015 το κόστος επένδυσης της ΕΤΕ στην προς πώληση Αστήρ Παλλάς ανήλθε στα 256 εκατ. ευρώ, ενώ η αναλογία του ομίλου επί των ιδίων κεφαλαίων της στα 135 εκατ. ευρώ.

 

UBB AIG Insurance: Στις 4 Ιανουαρίου η Εθνική ολοκλήρωσε την πώληση της συμμετοχής της στην κοινοπραξία UBB AIG Insurance από την οποία δεν προέκυψε σημαντικό αποτέλεσμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v