Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2007

ΗΛΕΑΘ: Η εποχή της... εξωστρέφειας (updated)

Στα μεγάλα επενδυτικά σαλόνια βρέθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών, συμμετέχοντας στο 2ο Ελληνικό Roadshow στο Λονδίνο, όπου ο βασικός μέτοχος κ. Γ. Στρούτσης είχε εννέα(!) κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Οι επαφές έγιναν με παλιούς γνώριμους αλλά και νέους θεσμικούς, που ενημερώθηκαν για τις προοπτικές της εταιρίας μετά και την εξαγορά του 51% της Σαραφίδης, η οποία βάσει προβλέψεων θα προσθέσει μέγεθος (σε τζίρο και EBITDA) αλλά και αξία, λόγω των μεριδίων που κατέχει η εν λόγω αλυσίδα στη Β. Ελλάδα.

Παράλληλα, η αλυσίδα ανοίγεται σταδιακά στα Βαλκάνια, διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό μέχρι σήμερα, παρουσιάζει ισχυρές ταμειακές ροές και με εκτιμώμενο Ρ/Ε 10,25 για την τρέχουσα χρήση 2007-2008 θεωρείται από τις φθηνότερες στον κλάδο της... πανευρωπαϊκά.

Από την εξωστρέφεια της διοίκησης είναι προφανής η διάθεση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης, η οποία σήμερα καλύπτεται κατά 69% από την οικογένεια Στρούτση, ενώ οι ξένοι θεσμικοί κατέχουν το 13%.

Οριστική απόφαση, όμως, ακόμη δεν υπάρχει.

Αυτά γράψαμε μόλις χθες και οι εξελίξεις ήταν... άμεσες. Μέσα στην ημέρα έγιναν πακέτα που αντιστοιχούν στο 3, 36% της εταιρίας. Το μεγάλο πάκέτο (430 χιλ. μετοχές) μοιράστηκε μαθαίνουμε σε έλληνες και ξένους θεσμικούς, ενώ τα 130.000 φαίνεται ότι πήγαν στη γνωστή Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v