Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 18 2016

Η Τράπεζα Αττικής, ο Π. Μουσάς και το... εξώδικο!

Η Τράπεζα Αττικής, ο Π. Μουσάς και το... εξώδικο!

Μακροσκελές εξώδικο, με το οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι δεν έχει υπάρξει επίσκεψη εισαγγελέως, συνδεόμενη με την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών, απέστειλε στη στήλη η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, διαμαρτυρόμενη για δημοσίευμα του «Χαμαιλέοντα» που είχε τίτλο «Γιουρούσι των εισαγγελέων σε εταιρίες κρατικού ενδιαφέροντος».

Προφανώς δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ακρίβεια των όσων λέγει η Αττικής για το ότι δεν την έχει επισκεφθεί εισαγγελέας.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι εμμένουμε στις πληροφορίες μας, που λένε ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης και της απομαγνητοφώνησης συνομιλιών από τα πολυάσχολα τηλέφωνα ορισμένων εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης (με πρώτο και κυριότερο τον Παναγιώτη Μουσά) θα ακολουθήσουν έρευνες για τα διαφημιστικά κονδύλια ορισμένων εταιριών κρατικού ενδιαφέροντος που εμπλέκονται σε αυτές τις συνομιλίες.

Όσο για τη φράση στο συγκεκριμένο σχόλιο, ότι ο Παναγιώτης Μουσάς χρησιμοποιούσε ως «ορμητήριο» την Τράπεζα Αττικής, εκτιμούμε ότι παρερμηνεύθηκε από τη διοίκηση της τράπεζας. Δεν υπονοούσαμε με κανέναν τρόπο ότι είχαν γνώση των δραστηριοτήτων που του προσάπτονται με βάση τη δικογραφία. Ούτε θα μπορούσαμε εμείς να εκφέρουμε κρίση για κάτι τέτοιο.

Όπως φαίνεται όμως και από τα στοιχεία της δικογραφίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, η σχέση του με την Αττικής (σχέση «ανεξάρτητης παροχής υπηρεσιών», που διακόπηκε στις 19 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την τράπεζα, δηλαδή τρεις μέρες πριν τη σύλληψή του), αποτελούσε αντικείμενο συνομιλιών και φερόμενων δοσοληψιών, τόσο με συγκατηγορούμενό του, όσο και με το θύμα του φερόμενου εκβιασμού.

Γι' αυτό και κάναμε λόγο περί «ορμητηρίου». Διότι όπως και να το κάνουμε, ο εν λόγω δεν κυκλοφορούσε στην αγορά ως «άεργος», αλλά ως… κουμανταδόρος στις διαφημίσεις και τις δημόσιες σχέσεις της Αττικής.

Ομοίως, μάλλον παρερμηνεύθηκε και η αναφορά μας σε πληροφορίες για «εντυπωσιακά ευρήματα», που αφορούσε τα όσα περιλαμβάνονται στις εξαιρετικά πολυάριθμες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες που σταδιακά, λένε οι πηγές μας, εξετάζονται στο πλαίσιο της ανάκρισης, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι εμπλέκουν σε παρανομίες την Αττικής ή τη διοίκησή της.

Tέλος, για το γεγονός ότι ενεπλάκη το όνομα της Τράπεζας Αττικής σε αυτή την υπόθεση ουδόλως ευθύνεται το Euro2day.gr και η στήλη "Χαμαιλέων". Η επιλογή και η διατήρηση των «ανεξάρτητων υπηρεσιών» του κ. Μουσά στην Αττικής δεν έγινε από εμάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v