Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2007

Πλαίσιο: Οι ξένοι αρχίζουν να επιστρέφουν

Όσοι προέβλεψαν ότι η είσοδος των ξένων πολυεθνικών στην ελληνική αγορά θα τερμάτιζε τους ρυθμούς ανάπτυξης του Πλαισίου, αναμφίβολα έπεσαν έξω.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο εισηγμένος όμιλος συνεχίζει να κερδίζει μερίδια αγοράς και να ”ανεβάζει” επιδόσεις.

Με 4%-5% αναπτύσσεται φέτος η αγορά; Με +23% στις πωλήσεις και με +42% στα καθαρά κέρδη έκλεισε το εννεάμηνο για το Πλαίσιο και με ένα εξίσου καλό τελευταίο τρίμηνο να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναμενόμενη λοιπόν η τόνωση της μετοχής, που από το χαμηλό των 5,5 ευρώ το καλοκαίρι του 2006 σήμερα διαπραγματεύεται γύρω στα 8,30 ευρώ.

Το πιο ευχάριστα όμως αναμένονται από το 2008 και μετά.

Η δραστηριοποίηση στην κινητή τηλεφωνία από τον φετινό Απρίλιο φέρνει έσοδα σε ”αερόχρονο” (airtime) που θα αρχίζουν να φαίνονται κυρίως από το δεύτερο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η θυγατρική στη Βουλγαρία αναμένεται να κάνει break even το 2008 και ετοιμάζεται η επέκταση και σε άλλη βαλκανική χώρα (μάλλον στη Ρουμανία).

Το πολυκαναλικό μοντέλο της εισηγμένης κερδίζει συνεχώς μερίδια αγοράς και δύσκολα αυτό θα σταματήσει στο ορατό μέλλον.

Οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στη Μαγούλα ολοκληρώνονται μέσα στην επόμενη χρήση.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μαθαίνουμε ότι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές άρχισαν έπειτα από πολύ καιρό να εκδηλώνουν εκ νέου ενδιαφέρον για την εταιρία και έτσι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σε βάθος χρόνου ένα καινούργιο placement.

Το ποσοστό άλλωστε της οικογένειας Γεράρδου παραμένει πολύ υψηλό (προσεγγίζει το 70%).

Κάποιοι θα πουν ίσως ότι το παλαιότερο placement του Πλαισίου είχε γίνει πάνω από τα 10 ευρώ, ωστόσο τότε δεν φαινόταν στον ορίζοντα η διείσδυση των ξένων αλυσίδων στην ελληνική αγορά.

Οι θεσμικοί άλλωστε θυμούνται αυτή τη σημαντική παράμετρο, καθώς και το ότι η διοίκηση της εισηγμένης δεν ”κρύφτηκε” ακόμη και στις πλέον δύσκολες στιγμές της προηγούμενης διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v