Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2016

Απάνεμο λιμάνι στο... Χρηματιστήριο ψάχνει ο ΟΛΠ

Απάνεμο λιμάνι στο... Χρηματιστήριο ψάχνει ο ΟΛΠ

ΟΛΠ: Απόβαση του... Πειραιά στο Χρηματιστήριο. Στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών θα συνεχισθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, κατόπιν σχετικού αιτήματος του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η συζήτηση του κύριου θέματος που αφορά στην έγκριση σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή (10 Ιουνίου) και ώρα 11.00 π.μ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η έκβαση της ΓΣ, όσο και το κλίμα που θα επικρατήσει πέριξ του κτιρίου της Λεωφ. Αθηνών, δεδομένης της πρόσφατης έντασης που καταγράφηκε έξω από το κεντρικό ξενοδοχείο που ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση.

 

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Λίγος καιρός έχει περάσει από την υιοθέτηση κοινοτικής οδηγίας σύμφωνα με την οποία οι εισηγμένες εταιρείες απαλλάσσονται της υποχρέωσης κατάρτισης τρίμηνων και εννεάμηνων οικονομικών καταστάσεων.

Είναι γεγονός πως οι τράπεζες αλλά και αρκετές μεγάλες εταιρείες δεν έκαναν χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας και συνεχίζουν να δημοσιεύουν οικονομικές καταστάσεις ανά τρίμηνο, επισημαίνοντας πως η υποχρέωση ενημέρωσης των επενδυτών και των μετόχων τους αποτελεί κρίσιμο σημείο.

Ωστόσο, κατά παρέκκλιση της παραπάνω νομοθετικής ρύθμισης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προωθεί τροπολογία με την οποία καθιστά υποχρεωτική την κατάρτιση ανά τρίμηνο οικονομικών καταστάσεων μόνο για τις εισηγμένες τράπεζες.

Φήμες των προηγούμενων ημερών περί διεύρυνσης αυτής της υποχρέωσης στο σύνολο των εισηγμένων, για την ώρα, διαψεύδονται από επίσημα χείλη.

Προερχόμενα από το αρμόδιο εποπτικό όργανο, δηλαδή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v