Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 3 2016

Οι προσφορές για Αττικής και η... ναυμαχία για την HSW

Οι προσφορές για Αττικής και η... ναυμαχία για την HSW

ΑΤΤΙΚΗΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ-NPLs: Στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων για το ομολογιακό δάνειο της Αττικής.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, η κάλυψη μέρους ή του συνόλου του ομολογιακού δανείου, ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, επιχειρείται με «δέλεαρ» την ανάθεση διαχείρισης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1,04 δισ.

Οι δύο διαδικασίες τρέχουν μεν παράλληλα, αλλά η στόχευση είναι προφανής: να βελτιωθούν οι όροι τιμολόγησης για το ομολογιακό.

Ακούμε ότι υποβλήθηκαν τρεις δεσμευτικές προσφορές. Οι δύο εξ αυτών προέρχονται από σχήματα που ενδιαφέρονται να πάρουν τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και παρεπόμενα να καλύψουν και το ομολογιακό, θέτοντας βέβαια κάποιους επιπλέον όρους.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι στις 22 Ιουνίου θα ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.
Μέχρι τότε είναι πιθανόν να διενεργηθούν και περαιτέρω προσαρμογές στις δομές εταιρικής διακυβέρνησης, σύμφωνα με τις επιταγές του επόπτη, οι οποίες θα αντικατοπτρισθούν και στο Δ.Σ. της τράπεζας.

 

ΜINΩΙKES - ΗSW: Στο 45% ανήλθε το ποσοστό της «Μινωικές Γραμμές» στο μετοχικό κεφάλαιο της Hellenic Sea Ways τον περασμένο Απρίλιο, από 33,4% τον Φεβρουάριο.

Αυτά αναφέρει η ετήσια οικονομική έκθεση της Hellenic Sea Ways, σημειώνοντας ότι η διαδικασία εξαγοράς μετοχών βρίσκεται σε εξέλιξη...

Από ό,τι ακούμε, το ποσοστό της Μινωικές Γραμμές έχει ξεπεράσει το 47%, οπότε η προσεχής τακτική γενική συνέλευση αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς η HSW εμφανίζει καθαρή θέση χαμηλότερη του 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και η μία πλευρά πιέζει για αύξηση κεφαλαίου.

Μένει να φανεί αν στη γενική συνέλευση θα δούμε... ναυμαχία με αντικείμενο τη νέα διάρθρωση του Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v