Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 15 2016

Το ΤΑΙΠΕΔ, το red alert για τον CEO και ο... περονόσπορος

Το ΤΑΙΠΕΔ, το red alert για τον CEO και ο... περονόσπορος

Ευτυχώς ο κ. Αντώνης Λεούσης έχει πολυετή παρουσία στην αγορά ακινήτων, γιατί πολλοί θα αναρωτιούνταν σήμερα αν ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) είναι υπαρκτό πρόσωπο, λένε οι κακές γλώσσες της αγοράς.

Διότι ο κ. Λεούσης ουδέποτε έχει πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση ως διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ούτε έχει εντοπιστεί δήλωσή του με αφορμή κάποια εκδήλωση του Ταμείου.

Το «πρόσωπο» του ΤΑΙΠΕΔ είναι ο πρόεδρος κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος σχεδόν καθημερινά εμφανίζεται, με διάφορες αφορμές, στα media. 

Η εμφανής απουσία του κ. Λεούση, που σχολιάζεται ακόμα και εντός του ΤΑΙΠΕΔ, δείχνει πως με την πρώτη ευκαιρία θα υπάρξει αναδιάταξη του διοικητικού συμβουλίου. Πολλοί θεωρούν πως αυτό θα συμβεί ακόμα και αν δεν υπάρξουν καραμπόλες στην εν εξελίξει κούρσα για το διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου, της «Ελληνικής Εταιρείας Περιουσίας και Συμμετοχών ΑΕ». Τοποθετούν, δε, τις αλλαγές προς το φθινόπωρο.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, πως τον Σεπτέμβριο του 2015 παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Λάζαρος Σταθάκης, «για προσωπικούς λόγους» όπως ανέφερε στην επιστολή του, χωρίς μέχρι σήμερα να οριστεί αντικαταστάτης.

Οσο για το περίφημο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, που στο παρελθόν είχε φτάσει να αριθμεί μέχρι και έξι μέλη, σήμερα έχει ξεμείνει με δύο, τους κ.κ. Ζήνωνα Κοντολαίμη και Philippe Boin.

Κοινώς έχει πέσει... περονόσπορος και κάτι πρέπει να γίνει.

* Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ με σχετική ενημέρωση ανέφερε πως και σήμερα υπάρχουν 6 μέλη στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και πως οι δύο προαναφερθέντες είναι οι παρατηρητές στο Δ.Σ. του Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v