Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 9 2016

Σφηνάκια για Εθνική και τη νέα διοίκηση του Υπερταμείου

Σφηνάκια για Εθνική και τη νέα διοίκηση του Υπερταμείου

ETE: Νέο επιχειρησιακό στρατηγικό πλάνο ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα. Στο πλαίσιο του νέου στρατηγικού πλάνου θα επιδιώξει να αναδιαπραγματευθεί και συγκεκριμένες δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης.

Στόχος ακούμε είναι να μην πουληθούν οι δραστηριότητες σε Κύπρο και Μάλτα. Και οι δύο έχουν ευνοικό φορολογικό καθεστώς ενώ στην Μάλτα θα μπορούσε θεωρητικά να μεταφερθεί και η δραστηριότητα της τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ETE II: Στα 2,4 δισ. ευρώ έχουν μειωθεί τα ομόλογα με εγγύηση Δημοσίου ( Πυλώνας ΙΙ του νόμου Αλογοσκούφη), ενώ εξαλείφθηκε η έκθεση στον Πυλώνα ΙΙΙ.

Από το γ' τρίμηνο του 2015 ως σήμερα τα ομόλογα του Πυλώνα ΙΙ και ΙΙΙ μειώθηκαν κατά περίπου 16 δισ., εξέλιξη που επιφέρει σε ετησιοποιημένη βάση μείωση στα έξοδα προμηθειών λίγο υψηλότερη από 160 εκατ. ευρώ.

 

Υπερταμείο- Διοίκηση: Δουλειές με φούντες για την Korn Ferry Ουγγαρίας.

Πέραν της ανάθεσης από την Επιτροπή Επιλογής της εντολής να βρει αντικαταστάτες για τα δύο εκτελεστικά μέλη του ΤΧΣ που παραιτήθηκαν (σ.σ ο τρίτος είναι εκπρόσωπος της ΤτΕ), στην ίδια εταιρεία, ακούγεται ότι έχει ανατεθεί και το ανάλογο έργο για τη στελέχωση του υπερταμείου.

Φανταζόμαστε ότι Επιτροπή Επιλογής και ΥΠΟΙΚ κινήθηκαν με τη λογική των συνεργειών. Μέρες που είναι...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v