Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2007

TOUSA: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα;

Τη… λευκή σημαία σηκώνουν ο ένας μετά τον άλλον οι κατασκευαστές κατοικιών στις ΗΠΑ, όπου συνεχίζεται η επιβράδυνση της ζήτησης.

Το νεότερο θύμα είναι η θυγατρική της Levitt Corp, Levitt & Sons LLC, η οποία στις 9 Νοεμβρίου κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της (Chapter 11).

Οι αναλυτές είχαν από καιρό σημάνει το καμπανάκι του κινδύνου για την εν λόγω εταιρία. Το υπέρογκο χρέος της και η αδυναμία της να φανεί συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της οδήγησαν σε διακοπή των εργασιών, που τελικά ”ανάγκασε” την εταιρία να προχωρήσει στην απόλυση 200 εργαζομένων. Όλα αυτά έδειχναν πως το ”λουκέτο” είναι μονόδρομος.

Οι ίδιοι αναλυτές ανησυχούν τώρα πως και άλλες κατασκευαστικές εταιρίες, ιδιαίτερα αυτές με έντονη δραστηριότητα στη Φλόριντα, όπως η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, TOUSA, οδεύουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Και τα όσα δημοσιοποιούνται για την άτυχη εταιρία (σε σχέση και με το ενδεχόμενο υποχρεωτικής εξόδου της από την αγορά) καθόλου δεν καλμάρουν τους επενδυτές (δες και σχετικό δημοσίευμα χθες στις Ειδήσεις του euro2day.gr).

H μετοχή της TOUSA κατακρεουργήθηκε χθες στη Ν. Υόρκη αφού έγραψε απώλειες... 52% μέσα σε μία συνεδρίαση.

Έκλεισε στα 0,12 σεντς (!) με κεφαλαιοποίηση 7,1 εκατ. δολάρια (περίπου 4,8 εκατ. ευρώ).

Πόσο ήταν το υψηλό της μέσα στο τελευταίο 12μηνο;

Περίπου... 11 δολάρια, δηλαδή περίπου... 90 φορές παραπάνω!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v