Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 17 2016

Σφηνάκια για τα νέα γραφεία της ΝΔ, τα δάνεια και τις δηλώσεις!

Σφηνάκια για τα νέα γραφεία της ΝΔ, τα δάνεια και τις δηλώσεις!

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΔ: Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για το κατά πόσο τα νέα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο θα είναι έτοιμα αύριο, 18 Αυγούστου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Τα έπιπλα, οι φάκελοι και η γραφική ύλη στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήδη βρίσκονται στη θέση τους, όμως κανείς δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι σε λίγες ώρες τα πάντα θα λειτουργούν στην εντέλεια.

Καλού κακού μάλιστα, έχει καταστρωθεί και plan B για την χωρίς εμπόδια δραστηριότητα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος -αν κάτι πάει στραβά- θα έχει ως στρατηγείο του το γραφείο του στη Βουλή για τα ραντεβού και τις συσκέψεις με το γαλάζιο επιτελείο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει σήμερα τις ολιγοήμερες διακοπές του και αρχίζει να καταστρώνει τον σχεδιασμό του για το «καυτό» φθινόπωρο που βρίσκεται προ των πυλών.

 

ΔΑΝΕΙΑ ΝΔ: Ηταν Νοέμβριος του 2011 όταν το (μείζον, σήμερα) ζήτημα των δανείων που χορηγούσαν οι τράπεζες στα δύο μεγάλα, τότε, κόμματα, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, «ήρθε» στη Βουλή υπό μορφή εμπεριστατωμένης καταγγελίας από βουλευτή.

Ο καταγγέλλων παρουσίασε στοιχεία μίλησε για υπέρμετρη δανειοδότηση των εν λόγω κομμάτων και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός τους ανήλθε, αθροιστικά, στα 244 εκατομμύρια ευρώ.

Ο βουλευτής παρέθεσε και αναλυτικά στοιχεία, όπως ότι η ΝΔ είχε δανειοδοτηθεί με 120 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με 144 εκατ. ευρώ.

Αίσθηση, σε εκείνη τη συνεδρίαση, είχε προκαλέσει η ακόλουθη αναφορά του: “Τα δύο κόμματα έχουν εκχωρήσει ως εγγύηση την κρατική επιχορήγηση έως το 2016. Σαν να ξέρουν εκ των προτέρων τι θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός τα επόμενα χρόνια”.

Ποιός ήταν ο καταγγέλλων βουλευτής; Ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο μόλις αποχωρήσας από τη ΝΔ για να ενταχθεί στο νεοσύστατο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας – η οποία διαλύθηκε έξι μήνες αργότερα αφού δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Σήμερα ο κ.Αυγενάκης είναι γραμματέας της ΝΔ.

Τα δάνειά της βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα του τραπεζικού δανεισμού στα κόμματα. Το “ανακριτικό” υλικό δε, βασίσθηκε και στα στοιχεία που ο ίδιος είχε παράσχει αφειδώς κατά την ολιγόμηνη παραμονή του εκτός κόμματος.

Οπως λέει κι ο σοφός λαός… όταν δεν προσέχεις τι κάνεις στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v