Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2007

Ζάμπα: Κεφαλαιοποίηση όσο τα... μετρητά της!

Πάνω από 2,5 ολόκληρα ευρώ έχει χάσει η μετοχή της Ζάμπα τον τελευταίο μήνα και κάτι, με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πέσει στα 11,35 εκατ. ευρώ.

Όμως, με βάση τα στοιχεία της 30ής Σεπτεμβρίου 2007, ο δανεισμός είναι μηδενικός και το ταμείο ανέρχεται σε... 9,92 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, το... 90% της κεφαλαιοποίησης έχει τη μορφή μετρητών!

Το πιθανότερο δε είναι πως στο τέλος του έτους τα διαθέσιμα της εταιρίας θα είναι ακόμη μεγαλύτερα, λόγω του ότι η θετική εποχικότητα του καλοκαιριού στα air conditions (ιδίως με βάση τις πολύ αυξημένες φετινές πωλήσεις) δέσμευσε σημαντική ρευστότητα, η οποία θα απελευθερώνεται καθώς οι πελάτες θα αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Συγκεκριμένα, λόγω των αυξημένων φετινών πωλήσεων, στις 30 Σεπτεμβρίου οι απαιτήσεις από τους πελάτες ανέρχονταν σε 3,1 εκατ. ευρώ και ήταν σχεδόν... διπλάσιες από τις αντίστοιχες περυσινές (1,67 εκατ.).

Δηλαδή, στο τέλος του έτους σχεδόν όλη η κεφαλαιοποίηση της Ζάμπα πιθανόν να έχει τη μορφή μετρητών!

Πέρα όμως από τα μετρητά, η Ζάμπα διαθέτει και σημαντική ακίνητη περιουσία, η οποία στα λογιστικά της βιβλία είναι αποτιμημένη σε ”τιμές κόστους”, δηλαδή βρίσκεται πολύ πιο κάτω από την τρέχουσα αποτίμησή της.

Όλα αυτά φαίνεται ότι τα είδε άλλη εισηγμένη εταιρία, η οποία το τελευταίο τρίμηνο λέγεται πως ”έχτισε κάποια θέση” στη Ζάμπα.

Επί του παρόντος δεν κερδίζει. Ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει να χάσει τίποτε αν καθίσει να περιμένει...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v