Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 2 2016

Ασφαλιστική ανάπτυξη μέσω... «μαύρων» κωδικών

Ασφαλιστική ανάπτυξη μέσω... «μαύρων» κωδικών

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Ένας από τους γνώστες της ασφαλιστικής αγοράς, ο Άρης Βασιλειάδης, επισημαίνει: Ολοένα και περισσότερα μικρά ασφαλιστικά γραφεία και μεμονωμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έρχονται σε επαφή με μεγάλα γραφεία, από τα οποία ζητούν να μεταφέρουν την παραγωγή τους με παράλληλη διακοπή της επίσημης διαμεσολαβητικής τους δραστηριότητας και να λαμβάνουν μια μικρή αμοιβή επί των καθαρών ασφαλίστρων.

Οι λόγοι που οδηγούν πολλούς μικρούς και μεσαίους διαμεσολαβητές στη λύση αυτή είναι πολλοί και γνωστοί σε όλους:

Η βαριά φορολόγηση, η αύξηση της προκαταβολής φόρου, οι μεγάλες αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών προς τον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 και οι αναλογικά δυσβάστακτες υποχρεώσεις που μεταφέρονται από την εποπτική αρχή και τις εταιρείες προς τους διαμεσολαβητές.

Το κακό είναι πως ανάλογες εκτιμήσεις με αυτή του Αρη Βασιλειάδη επιβεβαιώνονται και από πολλούς παράγοντες της αγοράς...

 

PAPERPACK: Για μια ακόμη χρονιά, η Paperpack καταφέρνει να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα σημαντικής καθαρής κερδοφορίας (+736 χιλ. ευρώ στο εξάμηνο) και η αποτίμηση των 4,35 εκατ. ευρώ στο ταμπλό του ΧΑ θα φάνταζε ιδιαίτερα ελκυστική σε άλλες εποχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v