Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2016

Οι αθόρυβες συμβάσεις repo της ΕΤΕ και η ασφάλιση των... καρτών

Οι αθόρυβες συμβάσεις repo της ΕΤΕ και η ασφάλιση των... καρτών
Εθνική: Πέραν της πώλησης της Finansbank, της επαναφοράς του waiver και της μείωσης του haircut στη μείωση του χρηματοδοτικού κόστους της Εθνικής συνέβαλε και η σύναψη συμβάσεων επαναγοράς ομολόγων με άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς ύψους 4,1 δισ. ευρώ.

Κίνηση που διενεργήθηκε στις 30 Ιουνίου.

Σημαντική επίσης από πλευράς ρευστότητας είναι η αύξηση των καταθέσεων στην Ν. Α Ευρώπη. Στο τέλος του εξαμήνου ανήλθαν στα 6,5 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 2,8% σε σχέση με το τέλος Μαρτίου.

Στην Ελλάδα η Εθνική αποτελεί τη μοναδική τράπεζα που για τις εγχώριες δραστηριότητες πληροί τη σχετική δέσμευση του σχεδίου αναδιάρθρωσης καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο 90,9%.

Η ρευστότητά της αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω κατά 600 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Αστηρ Παλάς και NBGI.

Υ. Γ Εκ παραδρομής στο κείμενο για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων γράφηκε ότι αφορούσε στη θυγατρική της Εθνικής στη Βουλγαρία. Το σωστό είναι ότι η πώληση διενεργήθηκε από τη ρουμανική θυγατρική, με τίμημα 10 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 14% της ονομαστικής τους αξίας.

 

ΚΑΡΤΕΣ: Μετά την επιβολή των capital controls, εκτίναξη παρατηρήθηκε στον αριθμό των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα, καθώς στις πλείστες των περιπτώσεων ως χρεωστικές κάρτες λειτουργούν και οι κάρτες ανάληψης μετρητών.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι η ERGO προσφέρει στους πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς ασφαλιστικό πρόγραμμα (bancassurance) αποζημίωσης κλοπής ή απώλειας προσωπικών αντικειμένων, ταυτόχρονα με την κλοπή ή απώλεια πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Το πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστασία ανάληψης μετρητών, κάλυψη για ανεπιθύμητες χρεώσεις ή αναλήψεις και ασφάλιση κινητού τηλεφώνου σε περίπτωση κλοπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v