Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 22 2016

Το Concordia Summit, ο Τσίπρας και οι... δείκτες

Το Concordia Summit, ο Τσίπρας και οι... δείκτες

Πολλούς Ελληνες, Κυπρίους και Ελληνοαμερικανούς συνάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διήμερο Concordia Summit της Νέας Υόρκης που συμμετείχε.

Επειδή η πρωτοβουλία Concordia προωθείται από την οικογένεια Λογοθέτη του Libra Group, είναι φυσικό στο συνέδριο να βρίσκονται πολλοί πατριώτες: από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη μέχρι τον Γρηγόρη Μανιάτη, σύμβουλο του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Peter Sutherland και συνεργάτη του George Sorros, που επίσης μίλησε για τη μετανάστευση.

Σίγουρα, πάντως, η ελληνική αποστολή δεν ευχαριστήθηκε από τα αποτελέσματα του Concordia Partnership Index, ενός δείκτη που εκπονεί ο μη κερδοσκοπικός φορέας και αποτυπώνει το επενδυτικό κλίμα και τις δυνατότητες συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (μέσω των γνωστών ΣΔΙΤ) ανά τον πλανήτη.

Στη φετινή κατάταξη, η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα του δείκτη, στην 63η θέση μεταξύ των 72 χωρών που εξετάζονται.

Ειδικά στην κατάταξη με βάση το γενικότερο περιβάλλον για τις επενδύσεις βρίσκεται ακόμα πιο πίσω, στην τελευταία εξάδα, μπροστά μόνο από Αργεντινή, Αίγυπτο, Γκάνα, Τζαμάικα και Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v