Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2016

Σφηνάκια για Τράπεζα Αττικής, Sea Star και Χρ. Μεγάλου

Σφηνάκια για Τράπεζα Αττικής, Sea Star και Χρ. Μεγάλου

ΑΤΤΙΚΗΣ: Συνάντηση με τον διοικητή της ΤτΕ είχε την περασμένη Παρασκευή το νέο διοικητικό δίδυμο της Τράπεζας Αττικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Πανταλάκης και ο πρόεδρος της τράπεζας Τ. Ρουμελιώτης εθεάθησαν το απόγευμα της Παρασκευής να μπαίνουν στο κτίριο της ΤτΕ.

Το θέμα συζήτησης βέβαια ήταν το άμεσο πλάνο ενεργειών για την Τράπεζα Αττικής.

Όπως πληροφορείται η στήλη, ο Θ. Πανταλάκης ανέλαβε να παρουσιάσει στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που έχει προγραμματισθεί για τα τέλη της εβδομάδας, το νέο business plan και βεβαίως τις άμεσες ενέργειες αναδιάρθρωσης.

Αστραπιαίες κινήσεις στο παρά πέντε...

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ: Υψηλόβαθμη θέση στη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου ανέλαβε ο γνωστός τραπεζίτης Χρήστος Μεγάλου.

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε στο Μονακό, ο κ. Μεγάλου εξελέγη διευθυντής (class II) λαμβάνοντας και μια θέση στο Δ.Σ. της εταιρείας, με τη θητεία του να επεκτείνεται έως και το 2019.

Ο Χρήστος Μεγάλου έχει ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό, καθώς υπήρξε μεταξύ άλλων υψηλόβαθμο στέλεχος επί χρόνια στην Credit Suisse, όπου έλαβε και θέση Managing Director στο Λονδίνο, ενώ διετέλεσε και Διευθύνων Σύμβουλος στη Eurobank.

Παράλληλα με την εμπλοκή του στη Safe Bulkers διατηρεί τη θέση του ως διευθύνοντος συμβούλου της Tite Capital Limited στο Λονδίνο.

Να σημειωθεί ότι η Safe Bulkers διαχειρίζεται στόλο 37 πλοίων με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας (6,24 έτη) και συνολική χωρητικότητα 3,3 εκατομμυρίων dwt.

 

SEA STAR: Η εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο Sea Star (πάλαι ποτέ κάτοχος μεγάλων πακέτων μετοχών σε ΑΝΕΚ και Hellenic Seaways) ανακοίνωσε ότι δεν θα εκδώσει εξαμηνιαία αποτελέσματα, συμπληρώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων βγήκε σε πλειστηριασμό και έτσι δεν έχει τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων της, αν δεν μπει φρέσκο χρήμα στην εταιρεία.

Και μάλλον δεν θα μπει...

 

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Για μια ακόμη χρονιά, στο ετήσιο ασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας διατυπώθηκε το αίτημα για υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών, καθώς κάτι τέτοιο όχι μόνο θα γίνει έναντι χαμηλού τιμήματος, αλλά παράλληλα θα προστατεύει ουσιαστικά τους ιδιοκτήτες σε μια χώρα που κινδυνεύει άμεσα από σεισμούς και πλημμύρες.

Κάτι μας λέει όμως πως ούτε και αυτή η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα των ασφαλιστικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v