Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2016

Σφηνάκια για ασφαλιστές και ΚΡΕΚΑ

Σφηνάκια για ασφαλιστές και ΚΡΕΚΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ: Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχονται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες.

Στη γενικότερη πτώση που παρουσιάζει η ασφαλιστική παραγωγή εξαιτίας της κρίσης και των χαμηλότερων τιμολογίων του κλάδου αυτοκινήτων, έχει προστεθεί ο ανταγωνισμός από το Internet, την ώρα που οι βαρύτατες επιπτώσεις από τον «νόμο Κατρούγκαλου» (ασφαλιστικό) αναμένονται από την 1η του νέου έτους.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, όλα δείχνουν πως μέσα στους επόμενους μήνες θα ανεβούν περαιτέρω οι τόνοι στην προϋπάρχουσα κόντρα μεταξύ ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και τραπεζών, με τους πρώτους να κατηγορούν τις δεύτερες για μπαράζ αθέμιτων πρακτικών.

Ήδη, η αρθρογραφία στον κλαδικό Τύπο δίνει και παίρνει.

Και τώρα καλούνται οι ψυχραιμότεροι να ξεκινήσουν ένα διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών, όπου θα δοθούν εξηγήσεις και κυρίως λύσεις.

 

ΚΡΕΚΑ: Εμφανείς οι επιπτώσεις στην ΚΡΕΚΑ από την έλλειψη ρευστότητας (και στις πωλήσεις, αλλά και στα αποτελέσματα λόγω των υψηλών χρηματοοικονομικών εξόδων).

Επισημαίνει λοιπόν η διοίκηση της εισηγμένης πως «στο δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα της εταιρίας προς τις τράπεζες για αναδιάρθρωση του δανεισμού της και μείωση του επιτοκίου σε βιώσιμο επίπεδο.

Η εταιρία προσδοκά μία ουσιαστική λύση, που θα δίνει προοπτική για σταδιακή μείωση του συνολικού δανεισμού της» (ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τράπεζες στα 15,7 εκατ. ευρώ).

ΥΓ: Μόλις στις... 513 χιλ. ευρώ η αποτίμηση ολόκληρης της εταιρείας στο ταμπλό, με την αξία συναλλαγών της τελευταίας εβδομάδας να διαμορφώνεται στα 13 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v