Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2016

Η μετακόμιση του εργοστασίου της ΔΕΗ και η ανακούφιση στον ΟΛΠ

Η μετακόμιση του εργοστασίου της ΔΕΗ και η ανακούφιση στον ΟΛΠ

ΔΕΗ: Χρόνια ακούμε για ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού από βιομάζα, που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κοζάνη, αλλά εργοστάσιο δεν βλέπουμε.

Η πιο πρόσφατη εξέλιξη στο θέμα είναι ότι η ΔΕH «μετέθεσε» το εργοστάσιο σε γειτονικό νομό. Συγκεκριμένα, από το λιγνιτικό κέντρο του νομού Κοζάνης, μετατίθεται στο αντίστοιχο του Αμυνταίου, στον νομό Φλώρινας.

Όσο για χρονοδιάγραμμα κατασκευής, ούτε λόγος.

 

ΟΛΠ: Με ανακούφιση άκουσαν το Σάββατο που μας πέρασε οι παράγοντες των εταιρειών logistics, το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΟΛΠ Γιάννη Δεσποτίδη να τους διαβεβαιώνει πως ο Οργανισμός δεν επιδιώκει να γίνει ανταγωνιστής τους αλλά συνεργάτης τους.

Δουλειά του Οργανισμού είναι η ανάπτυξη των υποδομών, γεγονός που θα αυξήσει τον όγκο των εργασιών για τις εταιρείες logistics, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δεσποτίδης παρέθεσε επίσης στοιχεία για τη μέχρι τώρα συμβολή της COSCO στην ελληνική οικονομία, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη δεκαετία.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πολλαπλασιασμό του μεταφορικού έργου στο λιμάνι, που από τα 879.523 TEus το 2010 αναμένεται φέτος να εκτιναχθεί στα 3.750.000 TEus και το 2017 πάνω από τα 4.100.000 TEus.

«Σήμερα ο Πειραιάς είναι το τρίτο λιμάνι της Μεσογείου και το 37ο παγκοσμίως, θέσεις που ήταν αδιανόητες κατά το παρελθόν», τόνισε ο κ. Δεσποτίδης, αναφερόμενος επίσης στα μεγάλα έσοδα που θα μπορούσε να καρπωθεί το ελληνικό δημόσιο, αν τα ελληνικά λιμάνια κέρδιζαν μερίδια αγοράς από τα άλλα ευρωπαϊκά.

Επίσης, διευκρίνισε ότι πάνω από το 99% των νέων θέσεων εργασίας καλύφθηκαν από Έλληνες, ενώ σε εγχώριες εταιρείες ανατέθηκαν κατά 80% οι προμήθειες των επενδύσεων που έλαβαν χώρα κατά τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v