Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2007

Arab Bank: Μια εξαγορά με πολλούς κερδισμένους

Από την εξαγορά του δικτύου της Arab Bank στην Κύπρο βγήκαν όλοι κερδισμένοι:

Οι πωλητές Άραβες, που είχαν εκδηλώσει εδώ και δύο χρόνια την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από τη χώρα, πλην όμως είχαν ”πέσει όλοι πάνω τους” για να αποτρέψουν την απόφασή τους.

Η συντεχνία της ΕΤΥΚ και οι εργαζόμενοι στην Arab Bank που διασφαλίζουν έτσι τις θέσεις εργασίας τους.

Και φυσικά ο όμιλος Πειραιώς, που αποκτώντας μια ”βάση δικτύου” τεσσάρων καταστημάτων συν τα άλλα εννέα που θα δημιουργήσει μόνος του, μπορεί να ελπίζει ότι σταδιακά θα καταφέρει να καρπωθεί και αυτός τις υψηλές κερδοφορίες που καταγράφουν οι τοπικές τράπεζες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Alpha Bank Κύπρου αναμένεται φέτος να είναι ”υπεύθυνη” για το 10% περίπου των κερδών ολόκληρου του ομίλου, ενώ οι προβλέψεις για το 2007 δείχνουν προς τον… ουρανό!

Και φυσικά, η όλη εξέλιξη αποτελεί ένα γερό ”στοίχημα” για τον επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο κ. Κων/νο Λοϊζίδη (και πρώην πρόεδρο των Κυπριακών Αερογραμμών), ο οποίος καλείται να αποδείξει στην αγορά ότι άδικα του είχαν φορτωθεί -ως αποδιοπομπαίου τράγου;- όλα τα βάρη της Ελληνικής Τράπεζας, για τις μεγάλες επισφάλειες και τα μετριότατα αποτελέσματα του κυπριακού συγκροτήματος κατά την περίοδο 2004-2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v