Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2016

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τη Cyta Hellas

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τη Cyta Hellas

Φουντώνουν οι φήμες για τον επόμενο ιδιοκτήτη της Cyta Hellas, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου για πώληση του 100% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Η απόφαση προβλέπει πως η πώληση θα γίνει μέσω της υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές και τα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών θεωρούν πως επανακάμπτει το ενδιαφέρον που είχαν δείξει πριν από περίπου ένα χρόνο οι Vodafone Hellas και Wind Hellas.

Η Vodafone συνεργάζεται ήδη με τη Cyta Hellas στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, αφού η δεύτερη είναι εικονικός πάροχος με βάση το δίκτυο της πρώτης.

Η Wind Hellas έχει βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο φιλολογίας περί ενδιαφέροντος για τη θυγατρική του κυπριακού οργανισμού.

Με βάση τη φετινή έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ), τη μητρική της Cyta Hellas, η τελευταία παρουσίασε πέρυσι έσοδα 107,7 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 2,7 εκατ. ευρώ.

Οι συσσωρευμένες ζημίες της Cyta Hellas ανέρχονται σε 145 εκατομμύρια, με την ΑΤΗΚ να έχει επενδύσει μέχρι σήμερα στη θυγατρική περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει σήμερα περί τις 360.000 πελάτες, κυρίως στη σταθερή τηλεφωνία.

Κυκλοφορεί, πάντως, πως έχουν γίνει και ραντεβού με την PCCW Global, τη γνωστή εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών που συμμετέχει και σε κοινοπραξίες διαχείρισης καλωδίων στη Μεσόγειο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v