Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2007

Σφηνάκια για Νηρέα, S&B και όμιλο ΑΣΠΙΣ

ΝΗΡΕΥΣ - KEGO: Η καθοδική αναθεώρηση στόχου μεγεθών 2007 κατά 15%, ελάχιστες εργάσιμες πριν ολοκληρωθεί η χρήση, δεν άρεσε σε κάποιους θεσμικούς.

Κι αυτό γιατί έγινε λίγο πριν από το κλείσιμο της χρήσης και ενώ κυκλοφορούσε ευρέως ότι οι τιμές έχουν υποχωρήσει τόσο στα μεσογειακά ψάρια όσο και στον σολομό (Marine Farms).

Ίσως έκανε εντύπωση γιατί πρόκειται για εταιρία με management team που είναι αρκετά συνεπές. Τα προβλεπόμενα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι θετικά σε σχέση με τα μεγέθη του 2006, ενώ στα ”συν” καταγράφεται και η αναδιάρθρωση του δανεισμού.

Το ερώτημα πάντως αρκετών, που ίσως χρήζει απάντησης από την εταιρία, είναι πώς θα επηρεαστούν τα μεγέθη του 2008 εφόσον οι τιμές σε τσιπούρα και σολομό δεν ανακάμψουν.

S&B: Ωραία ιδέα η διανομή, με τη μορφή μερίσματος στους μετόχους της, των μετοχών της Μοτοδυναμική μια και η S&B δεν θέλει να την ενοποιεί.

Μήπως όμως θα ήταν απλώς προτιμότερο να πουλήσει η S&B τη Μοτοδυναμική στην οικογένεια Κυριακόπουλου;

Γιατί με τον τρόπο που επιλέγεται, ένα θεσμικό χαρτοφυλάκιο το οποίο αγόρασε μετοχές S&B λόγω των προοπτικών της σε μπεντονίτη και περλίτη, θα βρεθεί τώρα και με μετοχές... Μοτοδυναμική.

Τις οποίες πιθανόν ΔΕΝ θα θέλει να διακρατήσει.

ΟΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ: Ήρθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων που είχε επιβληθεί από πλευράς υπουργείου Ανάπτυξης στις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v