Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2007

Κορρές: Πώς θα έρθει το growth

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των προηγούμενων ετών (γύρω στο 40% σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις) θα συνεχιστούν και στο μέλλον και το μεγαλύτερο βάρος του growth θα πέσει τώρα στις αγορές του εξωτερικού, παρά το ότι και η εγχώρια αγορά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Αυτή είναι η άποψη της διοίκησης της Κορρές κι έτσι αποκτά μεγαλύτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζεται η νέα φάση επέκτασης της εταιρίας στο εξωτερικό.

Η παρουσία της Κορρές είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη σε ό,τι αφορά το γεωγραφικό μέρος (εξαγωγές σε τριάντα χώρες), ωστόσο φαίνεται να απαιτείται πολύ μεγαλύτερο ”βάθος” σε κάθε μία από τις αγορές στις οποίες διαθέτει ήδη παρουσία.

Υπό αυτές τις συνθήκες πρόθεση της Κορρές είναι να εξετάσει κάθε χώρα ξεχωριστά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τις εργασίες της: Με ποιους θα συνεργαστεί, με ποιον τρόπο, πόσο θα επενδύσει κ.λπ.

Όμως, πέρα από τη γεωγραφική διάσταση του θέματος, υπάρχει και η προϊοντική, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί τα προϊόντα που θα τεθούν σε κυκλοφορία έως και το πρώτο εξάμηνο του 2010 (γι’ αυτά απαιτείται προεργασία δύο έως τριών χρόνων).

Ήδη φέτος ξεκίνησε η σειρά προϊόντων Kings & Queens, που είναι φθηνότερα από τη σειρά Κορρές και απευθύνονται σε άλλες κατηγορίες πελατών.

Επίσης, η εισηγμένη εταιρία προγραμματίζει μέσα στο 2009 να καλύψει και το ακριβό κομμάτι της αγοράς, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει σαφές περιθώριο απόκτησης μεριδίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v