Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2007

ΕΛΠΕ: Κάνουν ότι δεν ακούν στα Σκόπια!

”Την νήσσαν ποιεί” ακόμη η κυβέρνηση των Σκοπίων για το ανοιχτό ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την ΕΛΠΕΤ Βαλκανική, θυγατρική των ΕΛΠΕ για το θέμα της ΟΚΤΑ, μετά τη δικαίωση του ελληνικού ομίλου από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Παρισιού.

Έπειτα από πολύμηνες καθυστερήσεις το δικαστήριο επιδίκασε τον προηγούμενο Αύγουστο υπέρ της ΕΛΠΕΤ Βαλκανική το ποσό των 53,4 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση για την ΟΚΤΑ, τη σύμβαση της οποίας αμφισβητούσε το σκοπιανό δημόσιο.

Το τελευταίο, μετά την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε με πρωτοβουλία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την ΕΛΠΕΤ Βαλκανική προκειμένου να βρεθεί μια φόρμουλα λειτουργίας της εταιρίας.

Παρά το ότι είχε δεσμευτεί πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα άρχιζαν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, εντούτοις κινδυνεύει να περάσει άπραγος και ο Δεκέμβριος, χωρίς να έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση έως τώρα από την κυβέρνηση της πΓΔΜ για την έναρξη των συνομιλιών.

Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου φέρουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα για τις συνομιλίες της με την ΟΚΤΑ πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές αφήνουν να διαρρεύσει ότι η σκοπιανή κυβέρνηση διαθέτει αρκετά επιχειρήματα για το συγκεκριμένο θέμα, τα οποία βασίζονται στη νομοθεσία της χώρας. Με άλλα λόγια, για πολλοστή φορά η κυβέρνηση των Σκοπίων αποπειράται να επιδείξει λεονταρισμούς σχετικά με ένα ζήτημα στο οποίο έχει ήδη υποστεί ήττα, και μάλιστα όταν τρέχουν και οι τόκοι από το πρόστιμο που της επιφυλάχτηκε.

Πηγές των ΕΛΠΕ επιθυμούν να κρατούν χαμηλούς τόνους στο θέμα αυτό, με το σκεπτικό ότι έχουν τη δικαίωση με το μέρος τους, θεωρώντας παράλληλα πως τα Σκόπια, αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v